Ούτε στο Θολός ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά

Έντονη φαίνεται η αντίθεση της ΠΕΣ – ΝΑΤ Χίου στα λεγόμενα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Χίου Ιωάννη Μαλαφή, να δημιουργηθεί Δομή Φιλοξενίας Ωφελούμενων στην περιοχή Θόλος.

Πράγματι. σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο κ. Μαλαφής ήταν αντίθετος και κάθετος μάλιστα με την δημιουργία της δομής, βεβαιώνοντας τους δημότες του νησιού ότι παρά την ευρυχωρία, δεν θα κατασκευαστεί δομή, ενώ το Κέντρο Ταυτοποίησης και Καταγραφής ΒΙΑΛ, θα συνεχίσει να υπάρχει ως έχει, λόγω της ετήσιας παράτασης λειτουργίας που έλαβε.

Τώρα, με την προεκλογική επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και την επαναφορά του συγκεκριμένου θέματος, φάνηκε πως οι διαφωνίες ξεπεράστηκαν και υπήρχε μια διαλλακτικότητα, δίχως αυτό να δηλώνει επί της ουσίας, αν πραγματικά ο κ. Μαλαφής ήταν θετικός στην κατασκευή δομής ή όχι. Έτσι η ΠΕΣ – ΝΑΤ, μη θέλοντας να πιστέψει ότι ο Δήμαρχος Χίου θα προβεί σε τέτοιες ενέργειες, του αποστέλλει επιστολή, εκπροσωπώντας όλες τις φωνές των δημοτών που είναι αντίθετοι με το συγκεκριμένο εγχείρημα, ενώ του υπενθυμίζει τα λεγόμενά του στις αρχές του έτους:

“Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου από την αρχή της κρίσης με την μεταναστευτική ροή στο νησί μας, στάθηκε και στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που αντιστέκονται και θέλουν να γίνει πράξη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Αν δεν κάνουμε λάθος, ήσασταν κι εσείς ένας από αυτούς που είχατε ταχθεί υπέρ αυτής της απόφασης και το διαλαλούσατε καθ’ όλη την διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, στις συγκεντρώσεις στο Θόλος δείχνατε ότι είστε υπέρμαχος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, και ενάντιος στην υπερδομή – φυλακή όπως σχεδίαζε και σχεδιάζει η Κυβέρνηση, αλλά και κατά την προεκλογική σας εκστρατεία για τις Δημοτικές εκλογές.

Η πρόσφατη προκλητική δήλωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη κατά την επίσκεψή του στην Χίο….«Ο σχεδιασμός μας για νέα δομή είναι και παραμένει το Θόλος, νομίζω ότι έχουμε βρει μια τέτοια επαφή και μια τέτοια εποικοδομητική συνεργασία», μας κάνει να σκεπτόμαστε τελείως διαφορετικά και να υποπτευόμαστε ότι κάτι «τρέχει» μετά και την δέσμευση του Υπουργού για την άμεση χρηματοδότηση των ώριμων έργων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, επιβεβαιώνοντας την καλή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού!!, και ποιος ξέρει τι άλλα ταξίματα έχουν γίνει εκ μέρους του υπουργού για να γίνει στο Θόλος αυτή η υπερδομή – φυλακή.

Σας προκαλούμε και προτρέπουμε λοιπόν, να «βγείτε»  δημόσια και να πείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ στον λαό της Χίου, τι πραγματικά προτίθεστε να υπερασπίσετε με ότι έχει να κάνει με την υπερδομή – φυλακή στο Θόλος, ελπίζοντας να μην ήταν προεκλογικά φούμαρα όσα λέγατε, και ότι η πιθανή αλλαγή της στάσης σας οφείλεται στα ταξίματα του υπουργού!!

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!!”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.