ΠΕΣ – ΝΑΤ: Συνεχίζεται αμείωτη η Άναρχη συμπεριφορά και ο εξευτελισμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου με εξαντλημένη την αντοχή της, κάνει λόγο για καταπάτηση αξιοπρέπειας, και δεν δέχεται καμία περεταίρω ανέχεια ώστε το ίδιο να συμβεί και στα ανθρώπινα δικαιώματα της. Τα παραπάνω προκύπτουν από τη μέθοδο ελέγχου των αποσκευών των τουριστικών επισκεπτών κατά την άφιξη τους μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίο. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλουν τα εξής:

«Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, στις 19 Μάρτη 2024 είχε καταγγείλει τον εξευτελισμό της Ανθρώπινης αξιοπρέπειας με τον τρόπο τον οποίο διενεργείται ο έλεγχος των αποσκευών για ναρκωτικές και άλλες συναφή ουσίες, να ανοίγονται οι αποσκευές των επιβατών και να ελέγχονται μπροστά στα εκατοντάδες μάτια άλλων επιβατών που εξέρχονταν από το πλοίο και όχι μόνο, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, στους επιβάτες που εξέρχονται από τα ακτοπλοϊκά πλοία με την άφιξή τους στο λιμάνι της Χίου.

Μετά από λίγες ημέρες διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ για την άμεση παρέμβαση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου σε συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, για την τοποθέτηση «κοντέινερ» εντός του Κεντρικού λιμένα Χίου για τον αξιοπρεπή έλεγχο των επιβατών που αποβιβάζονται από τα πλοία, κάτι που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας ότι έχει εγκατασταθεί, και «οι φωνές» για τον τρόπο ελέγχου συνεχίζονται, γιατί όλο αυτό το διάστημα από την ημέρα της καταγγελίας μας, είχαμε νέες πληροφορίες – καταγγελίες ότι ο έλεγχος συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μάη 2024 το πρωί, γίναμε ξανά Αυτόπτες μάρτυρες περιστατικού ελέγχου κατά τον κατάπλου του Ε/Γ – Ο/Γ «Νήσος Σάμος» προερχόμενο από τον Πειραιά, σε νεαρό ζευγάρι ακριβώς με την αποβίβασή τους από το πλοίο, και παρατηρήσαμε τον έντονο διάλογο του νεαρού με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Ο Πρόεδρος του σωματείου μας, πλησίασε το νεαρό ζευγάρι μετά την έξοδο τους από το λιμάνι και τους ρώτησε τι συνέβη και υπήρξε αυτός ο έντονος διάλογος. Ο νεαρός συμπατριώτης μας ήταν έξω φρενών γιατί του γινόταν για πολλοστή φορά αυτός ο απρεπής τρόπος ελέγχου, και συνέχισε λέγοντας:

«Όποτε έρχομαι στο νησί μου, δέχομαι αυτόν τον ρατσιστικό και απρεπή τρόπο ελέγχου, και στην ερώτησή μου για πιο λόγο γίνομαι μόνιμα στόχος, μου απάντησαν ότι ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ ….ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ!!, και μετά τις έντονες διαμαρτυρίες μου, είπαν ότι αν συνεχίσω να ζητώ απαντήσεις, θα με πάνε στον Εισαγγελέα για παρεμπόδιση έρευνας, κάτι που τους παρότρυνα να γίνει!!.

Όπως φαίνεται, η εξωτερική εμφάνιση, το στυλ και το χρώμα του δέρματος αποτελούν «κόκκινο πανί» για τα όργανα, δείχνοντας έντονα τα ρατσιστικά τους κίνητρα, άσχετα αν το ποινικό σου μητρώο είναι πιο λευκό από το άσπρο».

Ρωτάμε λοιπόν, προς τι αυτή η άναρχη συμπεριφορά, αυτός ο συνεχιζόμενος εξευτελισμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, σε ποιόν αιώνα ζούμε, τι πολίτευμα έχουμε, υπάρχει ισότιμο και κράτος δικαίου, περνάμε πολιτισμικό σοκ, προς τι αυτή η άναρχη και ρατσιστική αντιμετώπιση των πολιτών εκ μέρους των οργάνων.

Εννοείται ότι δεν καταγγέλλουμε τους ελέγχους για τους οποίους είμαστε υπέρμαχοι, αλλά όχι με αυτόν τον εξευτελιστικό και απρεπή τρόπο.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο θεμελιώδες δικαίωμα αυτή καθαυτή, αλλά αποτελεί την ίδια τη βάση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.         

Απαιτούμε την άμεση και πραγματική αποκατάσταση του τρόπου ελέγχου των επιβατών κατά την επιβίβαση ή αποβίβασή τους από τα πλοία. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη, Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται.

Έχουν που έχουν καταπατηθεί τόσα δικαιώματα μας, ας μην επιτρέψουμε να καταπατηθεί και η Ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην ισχύει εκ μέρους σας, το… « Στου κουφού» την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.