Σενάριο Ήπιας Παρέμβασης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη Χίου

Σε ειδική ημερίδα που έγινε στο Δήμο Χίο, μελετητές πρόβαλλαν τρεις επιλογές παρέμβασης, με στόχο να εγκριθεί μέχρι το 2025, σχέδιο ανάπτυξης για τα νησιά Χίος, Οινούσες, Ψαρά, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Δήμου Χίου, Οινουσών και Ηρωικής Νήσου Ψαρών.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι της μηδενικής, της ήπιας και της δυναμικής παρέμβασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Ως επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο της ήπιας ανάπτυξης, το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρξει σταδιακή εφαρμογή των προτάσεων του Τοπικού Σχεδίου, από την έγκρισή του και μετά.

Με την παρουσίαση της μελέτης προβάλλεται η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων,  με την αναβάθμιση των κοινόχρηστων και κοινωφελών εξυπηρετήσεων. Σημειώνεται ότι, οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι προσαρμοσμένες στις τοπικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη εκτιμάται ότι μέχρι το2040 ο μόνιμος πληθυσμός του Δ. Χίου θα ανέλθει σε 62.100 κατοίκους περίπου, από 50.300, του Δ. Οινουφσών σε 1.300 από 874 και στα Ψαρά 570 από 416 με βάσει τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ το 2021.

Τα παραπάνω  στοιχεία ανταποκρίνονται σε πραγματικούς αριθμούς, έτσι ώστε οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι  για την εφαρμογή του συγκεκριμένου σεναρίου και συγκροτούν μία πιο ρεαλιστική παρουσίαση δεδομένων, από ότι η μελέτη της δυναμικής ανάπτυξης, για την πληθυσμιακή εξέλιξη έως και 15 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.