Αντιπεριφερειάρχης Χίου: Πρόταση για χώρο στάθμευσης επί του αεροδρομίου

Πρόταση άρσης απαγόρευσης στάθμευσης εκτός της διαχωριστικής νησίδας του αεροδρομίου, πρόκειται να καταθέσει ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, με στόχο να προκληθούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους τουρίστες αλλά και οδηγούς που ενόψει θερινής περιόδου, η κίνηση έχει αυξηθεί.

Φαίνεται πλέον πως το ζήτημα έχει φτάσει στα άκρα, με τους τουριστικούς οδηγούς και επιχειρηματίες να μην δύνανται να βρουν θέση ή ακόμη και να σταθμεύσουν για σύντομο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση επιπλέον λαμβάνει την κατιούσα, με τους ίδιους να βρίσκονται χωρίς πινακίδες άδειας κυκλοφορίας, εφόσον είναι τοποθετημένες εκεί, πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης.

Ακριβώς επειδή η δυσανασχέτηση είναι μεγάλη, και η Χίος βρίσκεται εν τουριστική περίοδο, ο κ. Βρουλής, κατανοώντας την όλη πίεση που έχει προκληθεί, αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στην Επιτροπή Κυκλοφορίας ώστε να μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους εκεί οι οδηγοί, αποσυμφορώντας τους από τις όποιες οχλήσεις. Αυτό θα υλοποιηθεί εφόσον δημιουργηθεί μια λωρίδα στάθμευσης παράλληλα με την ήδη υπάρχουσα, συνοδευόμενη από τις κατάλληλες οδηγίες προστασίας των οδηγών.  Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε, ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση του ζητήματος, από κοινού με την Περιφέρεια.

Ωστόσο, το εξής ερώτημα παραμένει: Ο δρόμος της Λεωφόρου Ενώσεως, αποτελεί τον μοναδικό ταχείας κυκλοφορίας, και αν μη τι άλλο, τα τροχαία ατυχήματα είναι επανειλημμένα, σημαδεύοντας αρνητικά την ιστορία του δρόμου. Ποιος θα μεριμνήσει σε περίπτωση πρόκλησης ατυχημάτων, από την μικρότερη υλική ζημιά μέχρι τον βαρύ τραυματισμό; Θεωρείται πράγματι αναγκαίο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, απλώς για την υποτιθέμενη καλύτερη διαχείριση της στάθμευσης; Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν, και ας λάβουμε με ατομική ευθύνη, ο καθένας τα μέτρα του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.