Με τη σφοδρή κακοκαιρία πάλεψε ο Πελαγίτης στη Σούδα

Το φορτηγό πλοίο RO-RO Πελαγίτης, το οποίο εβδομαδιαίως κάθε Τρίτη μεταβαίνει στο λιμάνι της Σούδας με σκοπό να πραγματοποιήσει την φόρτωση και εκφόρτωση βαριών φορτίων και μηχανημάτων παντός τύπου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών βρέθηκε να παλεύει με τα κύματα και τον σφοδρό αέρα, ώστε να καταφέρει να δέσει στο λιμάνι.

Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου επιχείρησε να φτάσει στο λιμάνι στις 10:00 π.μ. όπως μάταια, ενώ ταυτόχρονα κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, ένας εκ των κάβων έσπασε. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων ένας καβοδέτης εκ του πληρώματος τραυματίστηκε στο πρόσωπο, καθώς ο σπασμένος κάβος έπεσε με δύναμη επάνω του.

Με την ανεπιτυχή άφιξη του πλοίου, το ίδιο απομακρύνθηκε από το λιμάνι και παρέμεινε δύο ώρες απομακρυσμένο ωσότου σταματήσουν οι άνεμοι.  Κατά τη 13:00 μ.μ. επιχειρήθηκε εκ νέου η πρόσδεση του πλοίου, αυτή τη φορά με επιτυχία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.