Πλήθος κόσμου κατά τη προσέλευση του Πρωθυπουργού στη Χίο

Σε έντονους ρυθμούς και πανηγυρική ατμόσφαιρα κινήθηκε η Χίος με την έλευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα το πρωί της Παρασκευής 10 Μάϊου, επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο και την Περιφερειακή Ενότητα του νησιού, ώστε να συζητήσει με τους Αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα μείζονα ζητήματα που τους απασχολούν.
Τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης μελέτης και επίλυσης, στα ώτα του Πρωθυπουργού, κατέστησαν το υδρευτικό, η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σκυλίτσειου και του ΕΚΑΒ, αλλά και η διαίρεση του Δήμου σε 3 μικρότερους. Ακόμη, επί τάπητος τέθηκε το πρόβλημα του νησιωτικού ΦΠΑ, καθώς και η σύνδεση των νησιών με την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί η ευκολότερη πρόσβαση και μετακίνηση.

Έπειτα, ο Πρωθυπουργός μετέβη στην κεντρική αγορά, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε κατά ενθουσιασμένος και γεμάτος συγκίνηση, ώστε να ακούσει τον λόγο του κ. Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του, τόνισε πως θα επιστρέψει στη Χίο ώστε να εγκαινιάσει τα επικείμενα έργα, Φράγμα Κόρης Γεφύρι, Αεροδρόμιο και Δικαστικό Μέγαρο, ενώ ευχαρίστησε τους δημότες για την πίστη και τις ψήφους που του έχουν αποδώσει, και τους προέτρεψε δυναμικά να κινηθούν στους ίδιους ρυθμούς και για τις ευρωεκλογές. Όσον αφορά το μεταναστευτικό, επεσήμανε ότι αποτελεί θέμα που έχει διευθετηθεί επί το πλείστον, και με υπερηφάνεια έχει συγκροτηθεί το σύστημα απόδοσης καρτών εισόδου στους ξένους πολίτες, ώστε η προσέλευση στη χώρα να είναι πιο διαχειρίσιμη.

Ύστερα, ο Πρωθυπουργός, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νικόλαος Ταχιάο, οι Βουλευτές της Χίου, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι Χίου, Ψαρών και Οινουσών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου, παρευρέθηκαν στις Οπλικές Επιδείξεις της Ταξιαρχίας 96 ΑΔΤΕ προς τιμή του προστάτη στρατού ξηράς, Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου. Κατά τη διάρκεια της τιμητικής εορτής, εισακούστηκαν ο θρησκευτικός ύμνος της Αναστάσεως αλλά και του Ελληνικού Έθνους, ο λόγος του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξιάρχου Χαράλαμπου Αμπατζίδη, τελέστηκε κατάθεση στεφάνου από τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο Ηρώο των Πεσόντων, ενώ ολοκληρώνοντας τη τελετή, ακολούθησε παρουσίαση των οπλικών συστημάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.