Τρεις μέρες στη δίψα ο Βροντάδος

Αναταραχή έχει προκαλέσει στην περιοχή του Βροντάδου και συγκεκριμένα στην υψηλή ζώνη υδροδότησης το γεγονός ότι υδροδοτείται κυρίως από τις αφαλατώσεις του Θόλους και σε λιγότερο μέρος από την πηγή του Αγίου Δημητρίου. Εξαιτίας των τεχνικών βλαβών,  οι κάτοικοι της υψηλής ζώνης έμειναν χωρίς νερό από το Σάββατο 8 Ιουνίου, λόγω ζημιάς που υπέστη μέρος της παλιάς μονάδας αφαλάτωσης,  σε συνδυασμό με το ότι η πηγή του Αγίου Δημητρίου δεν έχει νερό.

Ο Αντιδήμαρχος της Τοπικής Κοινότητας Βροντάδου, Πέτρος Μαθιούδης, είναι ο μοναδικός που επί τόσες ημέρες που έχει προκληθεί η βλάβη, φαίνεται ανήσυχος για τους κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής και αναζητεί μια πιο σύντομη λύση, όσο οι αρμόδιοι φορείς φαίνεται να μην αγωνιούν τόσο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Μαθιούδη ο Βροντάδος χωρίζεται σε τρεις ζώνες υδροδότησης. Τη χαμηλή ζώνη, τη μεσαία και την υψηλή, με την τελευταία να είναι η πιο αδικημένη εξαιτίας των προβλημάτων που προκύπτουν κάθε φορά που οι μονάδες αφαλάτωσης έχουν ζημιά.

Ωστόσο, οι βλάβες έχουν διορθωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους, όμως η ανάγκη για τη σωστή διαχείριση νερού συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό είναι εφικτό για τους περισσότερους που στηρίζονται στις δεξαμενές που διαθέτουν. Τους υπόλοιπους που χρειάζονται νερό τους παρέχεται βοήθεια με υδροφόρα οχήματα. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες σπατάλες νερού, κάνοντας μόνο τα απαραίτητα.

Τέλος ο κ. Μαθιούδης επισημαίνει ότι συνήθως η μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των βλαβών ευθύνεται ότι τα ανταλλακτικά δεν διατίθενται στη Χίο και  έρχονται από την Αθήνα ή ακόμα και από το Εξωτερικό.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.