Στο 2ο Γυμνάσιο Σουηδία, Αυστρία και Τουρκία

To 2ο Γυμνάσιο Χίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ210 Erasmus+ με τίτλο «Four Skills for the Future» διάρκειας ενάμιση χρόνου. Πραγματοποιήθηκε η τρίτη κινητικότητα του προγράμματος στo σχολείο  από 20 μέχρι 24 Μαΐου 2024.

Στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος εκτός από το 2ο Γυμνάσιο Χίου κι άλλα τέσσερα σχολεία. Το Musik Mittelschule Traun από το Traun της Αυστρίας (βασικός συντονιστής), το Ringsjöskolan από το Höör της Σουηδίας, και δύο σχολεία από την Τουρκία, το Sehit Pilot Muzaffer Erdönmez Ortaokulu από την Κωνσταντινούπολη και το Seval-Ahmet Cetin Fen Lisesi από το Tekirdag.Το θέμα του προγράμματος είναι σχετικό με την επιμόρφωση των καθηγητών σε τέσσερεις βασικές δεξιότητες: κατανόηση κειμένου, γραπτό, προφορικό και ακουστικό λόγο.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας οι καθηγητές επιμορφώθηκαν πάνω στις δεξιότητες του ακουστικού και προφορικού λόγου. Η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Κική Μηλιάδη παρουσίασε τρόπους δημιουργίας ακουστικών και προφορικών δοκιμασιών για τους μαθητές του Γυμνασίου και αντίστοιχα παραδείγματα. Παρουσιάστηκαν σενάρια από την κάθε χώρα σχετικά με τον ακουστικό και προφορικό λόγο. Η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Ειρήνης Φραγκάκη παρουσίασε το δικό μας σενάριο με θέμα τον ρατσισμό. Ακολούθησε συζήτηση πάνω στα σενάρια. Επισκεφθήκαμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου η Δρ. Βάσω Βασιλείου μας παρουσίασε ppt σχετικό με τις «Δεξιότητες Επικοινωνίας». Επίσης, οργανώθηκαν διάφορες δραστηριότητες σχετικές με το θέμα του προγράμματος, όπως η παρακολούθηση μαθήματος (jobshadowing) την ώρα των Αγγλικών (ακουστικός λόγος, με την κ. Αιμιλία Μιχελιουδάκη) και των Γερμανικών (προφορικός λόγος, με την κ. Μαρία Κουζίμπα). Στον Δήμο Χίου μας υποδέχτηκαν ο κ. Κλέαρχος Χρύσης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Γιώργος Χριστάκης αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Επισκεφθήκαμε το Μουσείο Μαστίχας, το Πυργί, τα Μεστά, τον Ανάβατο, το μοναστήρι της Νέας Μονής, την Βιβλιοθήκη του Κοραή και το Κάστρο της Χίου. Η εβδομάδα έληξε με χορούς και τραγούδια στο αμφιθέατρο του σχολείου μας. Ανυπομονούμε για την επόμενη κινητικότητα στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.