«Με ανοιχτά χαρτιά» ο Πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Χίου Κοτανίδης

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Χίου και νόμιμο εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ κ. Κοτανίδη Κυριάκο στην Ραδιοφωνική εκπομπή “Χωρίς Φόβο” με τον Αντ1 Αιγαίου και την Καλαμιδιώτου Κωνσταντίνα – Παρασκευή, τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν την ένωση, τα μελλοντικά αιτήματα που θα επιδιώξουν καθώς και όσους στόχους έχουν κατακτήσει ως τώρα.

Ξεκινώντας, ο κ. Κοτανίδης χαρακτηριστικά ανέφερε πως παρέλαβαν μια «απροετοίμαστη γη» εφόσον ήταν οι πρώτοι συνάδελφοι που προσήλθαν στη Χίο έπειτα από πολλά χρόνια ώστε να διαφυλάσσουν τα νησιωτικά σύνορα. Τα κύρια προβλήματα τους αποτέλεσαν οι καιρικές συνθήκες στις οποίες ήταν εκτεθειμένα τα στελέχη, ο κίνδυνος της σωματικής ακεραιότητας κατά την οδήγηση στα δυσπρόσιτα μέρη με τα «εξαντλημένα» μεταφορικά μέσα, ο παλαιάς τεχνολογίας εξοπλισμός που δυσχέραινε κατά αυτό τον τρόπο το έργο τους, την αδυναμία μετάθεσης σε άλλους νομούς, όπως και το γεγονός ότι έπρεπε από την αρχή να βρουν τα πατήματά τους και να συγκροτηθούν ως ομάδα ικανή, να φέρει εις πέρας τις απαιτητικές δοκιμασίες.

Παρά ταύτα, με τις συνεχείς προσπάθειες και την επιμονή τους στα όσα για άλλους φαντάζουν αυτονόητα, κατάφεραν να κατακτήσουν ορισμένα από τα δικαιώματα τους, όπως η εξασφάλιση οικίσκων για την αποτροπή έκθεσης στις καιρικές συνθήκες, την ορθότητα τέλεσης των υπηρεσιών στη ΒΙΑΛ,  την απολαβή δωρεών από τοπικούς φορείς για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού κ.α., βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα και τις συνθήκες εργασίας των συνοριακών στελεχών.  Αυτό, όπως τόνισε ο κ. Κοτανίδης, δεν παύει να σημαίνει πως θα συνεχιστούν οι αγώνες και οι προσπάθειες, έτσι ώστε η Κυβέρνηση να «σηκώσει τα μανίκια» και να ασχοληθεί με τα πάγια προβλήματα.

Όσον αφορά το καθηκοντολόγιο και τις τακτικές εκπαιδεύσεις, ο κ. Κοτανίδης έσπευσε να αναφέρει πως καθίστανται απαραίτητες για την εργασιακή αναβάθμιση των εργαζομένων, όπως και θα επιθυμούσε να διευρύνονταν αυτό με την ένταξη των στελεχών και σε άλλα μέσα και φορείς, ώστε να συνεισφέρουν στην προστασία και ενδυνάμωση της χώρας, όπως στα Τελωνεία, τα Αεροδρόμια, αλλά και την FRONTEX.

Τέλος, ένα από τα πάγια κωλύματα που ταράσσει το μέλλον των συνοριακών στελεχών, αποτελεί το γεγονός της μονιμοποίησης. Κατά το ζήτημα αυτό, αναλύθηκε ο ψυχισμός των εργαζομένων καθώς οι ίδιοι δεν γνωρίζουν εάν θα αποτελέσουν μελλοντικά μόνιμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, όντας τόσα χρόνια επί της ουσίας στο σώμα και προσφέροντας ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους. Αυτό που τόνισε κλείνοντας ο κ. Κοτανίδης, είναι πως το Διοικητικό Συμβούλιο και το Δευτεροβάθμιο τμήμα της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ, δεν θα πάψει να παλεύει για την κατοχύρωση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων, έτσι ώστε να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.