Καμία ανεκτικότητα στο χαράτσι για τα διαγνωστικά κέντρα

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου στην ανακοίνωσή του, δείχνει εμφανώς την αγανάκτηση του αναφορικά με το νέο χαράτσι που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας στους ασφαλισμένους, ώστε να πληρώνουν επιπλέον στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα. Μάλιστα όπως ο ίδιος τονίζει, καθίσταται ως “αυθαίρετο ποσό”:

“Το Σωματείο μας  διαμαρτύρεται  εντονότατα και  για το νέο χαράτσι του Υπουργείου Υγείας  το οποίο πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από  1 έως 3 ευρώ  και που  από ισχύει από 1 Μάη.  Είναι περισσότερο από 25% από την προβλεπόμενη συμμετοχή των ασφαλισμένων. Την ώρα μάλιστα που από τις αρχές του χρόνου, οι συνεχόμενες ΑΥΞΗΣΕΙΣ όλων των φαρμάκων (πρωτότυπων αλλά και γενόσημων) είναι πραγματικότητα.

Δηλαδή μπορεί ένας ασφαλισμένος να πληρώσει την ίδια μέρα τόσο για αιματολογικές, βιοχημικές, ουρολογικές εξετάσεις όσο και μια απλή αξονική η μαγνητική εξέταση το χαράτσι των 1 ή 3 ευρώ. Είναι ένα αυθαίρετο ποσό που μετριέται με τον ασθενή και το παραπεμπτικό  σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα.

Ουσιαστικά  με την τρέχουσα  κατάσταση των Νοσοκομείων  λόγω ελλείψεως γιατρών, προσωπικού και  μη λειτουργούντων μηχανημάτων  να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις  στα Δημόσια Νοσοκομεία. Οι εισφορές Υγείας που παρακρατούνται  από όλους τους συνταξιούχους είναι στο 6% τόσο στην κύρια όσο και επικουρική η χηρείας σύνταξη.

Στο ότι φέτος περισσότεροι από 750,000 χιλιάδες συνταξιούχοι δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς (από το 2010 έχουν να δούν αήξηση)  και εισφοράς αλληλεγγύης  καθώς  και με την αλόγιστη ακρίβεια στα τρόφιμα και απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας  να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη και αντικοινωνική απόφαση για να μπορούν οι συνταξιούχοι να παίρνουν τα φάρμακα τους και να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις τους  χωρίς πρόσθετα κόστη.

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.