Καιρίδης: Θέμα χρόνου να λειτουργήσει η «Βάστρια»

Ενόψει των ευρωεκλογών κλιμάκιο με επικεφαλή τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο.

Στο κλιμάκιο μετείχαν ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λέσβου Προκόπης Τζιμής και  ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου Γιώργος Στρατηγέλλης. Την πρώτη μέρα της επίσκεψης ο κ. Καιρίδης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελο Μυρσινιά, ενώ το βράδυ ήταν ομιλητής σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, ο κ. Καιρίδης παρέστη στον εκκλησιασμό της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Ταξιάρχη, ενώ συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Μόλυβο και την Αγιάσο, όπου πραγματοποίησε προσκύνημα στην Παναγιά και βόλτα στην αγορά. Συμμετείχε, επίσης, σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Αναγνωστήριο, στη διάρκεια της οποίας ανέφερε ότι με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα ξεκινήσουν τα έργα για την ανακατασκευή του θεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα της περιοδείας του στη Λέσβο, επισκέφθηκε την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) της Λέσβου και στη συνέχεια την αγορά της Μυτιλήνης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες.

«Ισχυρή Ευρώπη, ισχυρή ελληνική φωνή, αξιόπιστη Ελλάδα απέναντι στο καταθλιπτικό τοπίο της Αντιπολίτευσης, είναι το μήνυμα που προτάσσει η Νέα Δημοκρατία για τις ευρωεκλογές. Στόχος είναι το υψηλότερο δυνατό ποσοστό ώστε να επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η αποσταθεροποίηση μιας χαλαρής ψήφου ή μιας ψήφου διαμαρτυρίας χωρίς πολιτική περίσκεψη

Είμαι αισιόδοξος, ιδίως βλέποντας περιφέρειες όπως το Βόρειο Αιγαίο, που παραδοσιακά ήταν δύσκολες για τη Νέα Δημοκρατία, να στηρίζουν την προσπάθειά μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι και σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει τις δυνάμεις της κρίσης, του λαϊκισμού, της ανέξοδης διαμαρτυρίας, του ανορθολογισμού, της τοξικότητας και της ευρω-διάλυσης και θα επιβεβαιώσει την υποστήριξή του στη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή Παράταξη της πατρίδας μας, που διεκδικεί με αξιοπιστία μια καλύτερη και πιο αλληλέγγυα Ευρώπη».

Κλείνοντας, όσον αφορά το μεταναστευτικό χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Η ΝΔ ακολουθεί τη μέση οδό στο μεταναστευτικό που είναι και η πιο αξιόπιστη, απέναντι στην Αριστερά που δεν θέλει την προστασία των θαλάσσιων συνόρων και απέναντι στην ακροδεξιά που δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχουν καν πρόσφυγες και ότι πρέπει να βρεθούν περισσότερες νόμιμες οδοί». Για τη δημιουργία της κλειστής δομής στη Λέσβο, τόνισε πως είναι θέμα χρόνου να λειτουργήσει, ενώ υποστήριξε το ζήτημα χαρακτηρίζοντας το ως υπερσύγχρονο και εμβληματικό, ενώ δεν έλειψε να αναφέρει πως θα ληφθούν αυστηρά μέτρα πυροπροστασίας, ώστε οι πολίτες να παραμείνουν ήσυχοι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.