Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η δενδροφύτευση της Treebank

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, το οποίο έχει αναλάβει την περιβαλλοντολογική πρωτοβουλία δεντροφύτευσης της περιοχής του Κορακάρη στην Χίο, πραγματοποίησε με επιτυχία την τέταρτη δεντροφύτευση της TREEBANK, της πρώτης πράσινης «Τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα γιά αναδάσωση.

Με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 30 εθελοντών από το Ίδρυμα, το Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ, το «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα και τον Όμιλο Εταιρειών Τσάκου φυτεύτηκαν σε μιά μέρα, 272 ακόμη δενδρύλλια στον Κορακάρη, στη μνήμη της Συνιδρύτριας του Ιδρύματος Ιατρού Δρ. Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανάγκη προστασίας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος κατά της κλιματικής αλλαγής, με στόχο να αναδειχθεί παράλληλα η περιοχή ως ένας πνεύμονας ζωής για το νησί.

Μέχρι στιγμής, η TREEBANK έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.392 δέντρα και έχει φυτεύσει συνολικά 1.342. Το Ίδρυμα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή και την υποστήριξή  καθώς και προς την εταιρεία FEED THE NEED για την προσφορά κερασμάτων. Τέλος, καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στο έργο της TREEBANK να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22710-81970.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.