Δήμαρχος Χίου: «Επενδύουμε στην ύδρευση και τα χωριά»

Στην Αστόρια, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μετέβη ο Δήμαρχος Χίου Ιωάννης Μαλαφής, όπου και παρέστη σε συγκέντρωση υπό την διοργάνωση της Χιακής Ομοσπονδίας στο Χιώτικο Σπίτι. Κατά τη συγκέντρωση, η πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Κυριακή Καλογερά, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Μαλαφή για την παρουσία του, ενώ με σχετική ερώτησή τους, του παρέδωσε το βήμα ώστε μιλήσει για την πορεία εξέλιξής του ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Χίου.

 

Ο κ. Μαλαφής εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση των ομογενών στην Αμερική ξεκίνησε να αναφέρεται σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη χιώτικη κοινότητα, όπως τη τουριστική ανάπτυξη, τα επικείμενα εργοτάξια, τη χωροταξική διαμόρφωση του νησιού, και την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ύδρευσης.  Όπως ανέφερε, η νήσος κατέχει ένα προβληματικό δίκτυο ύδρευσης καθώς 12 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη είναι ακόμη με αμιαντοσωλήνες. Στον λόγο του χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:

«Δεν θα πέσει άσφαλτος αν δεν αντικατασταθούν αυτές οι σωλήνες. Ζητάμε πόρους από παντού για την υλοποίηση του έργου γιατί πρώτη προτεραιότητα είναι για να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και να μην χάνεται το 50% του νερού από τους τρύπιους αμιντοσωλήνες και σωλήνες PVC. Συγχρόνως σχεδιάζουμε την στρατηγική για να φέρουμε νερά από διάφορες πηγές και να προβούμε σε κάποιες γεωτρήσεις».

Όσον αφορά την σταδιακή με αργούς ρυθμούς ερήμωση των χωριών, χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Υπάρχουν απομακρυσμένα χωριά και παραδοσιακοί οικισμοί. Πρέπει να ξοδεύουμε πόρους για τα χωριά που έχουν παραμεληθεί. Για να ζήσει η Χίος ισόρροπα πρέπει να αναπτυχθούν και τα χωριά, να μην ερημώσουν. Δεσμευτήκαμε ότι θα εργαστούμε έτσι. Εμείς θα επενδύουμε χρήματα και στα χωριά. Η ομορφιά της Χίου είναι τα χωριά της. Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε. Θα κάνουμε προσλήψεις ακόμη και για την Αμανή για να διατηρήσουμε το σχολείο. Να κάνουμε βρεφονηπιακό σταθμό στην Βέσσα για να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στα χωριά.».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.