Ακριβές χρονοδιάγραμμα για το Τελωνείο ζητά ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων

ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων με την επιστολή του επιζητά άμεσα την παράδοση σαφούς χρονοδιαγράμματος για την παράδοση του Τελωνείου:

«Πριν 12 ημέρες αναφερθήκαμε ότι κατά την παραμονή των τούρκων επισκεπτών στον εξωτερικό χώρο σε ημέρες μαζικής προσέλευσης (από 2-3 ώρες για όσους δεν διέθεταν βίζα) έπρεπε να υπομείνουν πέραν της ορθοστασίας και την επαφή με τους με τον ήλιο λόγω έλλειψης σκίασης ενώ εξωτερική χημική τουαλέτα δεν υφίσταται. Αυτό δυστυχώς είναι κάτι που θα συνεχισθεί και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κατακόρυφα και ιδιαίτερα την περίοδο 14/6-22/6 όπου προβλέπεται εκ νέου μαζική προσέλευση λόγω μπαιραμιού αλλά και άλλες χρονικές περιόδους.

Καταλαβαίνουμε ότι έτσι όπως είναι η υφιστάμενη κτιριακή υποδομή με τον περιορισμένο εξωτερικό χώρο όπου τα ΙΧ και τα πούλμαν χρειάζονται χώρο για να κάνουν ελιγμούς για να βγουν έξω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση. Εμείς ως Σύλλογος θεωρούμε ότι τουλάχιστον να προβλεφθεί μία χημική τουαλέτα και κάποια καθίσματα για κάποια άτομα που δεν μπορούν να σταθούν πολύ ώρα όρθιοι.

Ο πότε ερχόμαστε στο έργο που αφορά στην «Επισκευή – Αναβάθμιση – Διαμόρφωση υπαρχόντων κτηριακών εγκαταστάσεων Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Λιμένα Χίου» το οποίο ευελπιστούμε να λύσει μελλοντικά την προβληματική αυτή κατάσταση.

Ανατρέχουμε σε παλιά δημοσίευση του βουλευτή κ. Μηταράκη:

«Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την «Επισκευή – Αναβάθμιση – Διαμόρφωση υπαρχόντων κτηριακών εγκαταστάσεων Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Λιμένα Χίου» σε συνέχεια σχετικής πρότασης του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου. Το έργο περιλαμβάνει ανακατασκευή των δύο κτηρίων συνολικής επιφάνειας 930 τ.μ. – δηλαδή και το υφιστάμενο κτήριο και η παλιά ιχθυόσκαλα, καθώς και αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συνολικής επιφάνειας 450 τ.μ. η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από τα δύο μέρη, δηλαδή από τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ και από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο και η διενέργεια Προσυμβατικού Ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έπειτα από την υπογραφή της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης αξίας €2.629.214,64, το Λιμενικό Ταμείο αναλαμβάνει (α) τη μεταφορά του σχετικού ποσού στον Προϋπολογισμό του ΓΕΕΘΑ και (β) την εκπόνηση και έγκριση όλων των απαιτούμενων μελετών και αδειών. Αντίστοιχα, το ΜΟΜΚΑ/ΓΕΕΘΑ θα αναλάβει τη δημοπράτηση και την εκτέλεση της σύμβασης του έργου.»

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπει σε τροχιά το έργο. Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Οικονομικών, του Δήμου Χίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου είχε υπογραφθεί τον Δεκέμβριο του 2022 και από τότε έχουν παρέλθει 17 μήνες και όπως πάει θα περάσουν και άλλοι μήνες. Ζητάμε τα αυτονόητα σε σχέση με τις πύλες εισόδου του νησιού όπως είναι το τελωνείο και γι’αυτό παρακαλούμε την διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου να πιέσει το Υπουργείο να επιταχύνει τις διαδικασίες».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.