Υπό τη διοίκηση του Δήμου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ο Αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας Χίου, κ. Αργύρης Γιαμάς, βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να δηλώσει τις νέες τροποποιήσεις και αναδιαμορφώσεις που θα ακολουθήσουν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Χίου (ΔΗΚΕΧ). Όπως ο ίδιος τόνισε, εφόσον πλέον αυτοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί υπάγονται στο Δήμο, ο ίδιος φέρει την ευθύνη να προσφέρει στους γονείς και κηδεμόνες δημότες του, την δυνατότητα φοίτησης των μικρών παιδιών στη προσχολική εκπαίδευση.

Έτσι, υπό άλλη πλέον διοίκηση, οι αρμόδιοι φορείς θα φροντίσουν να παρέχουν τις κατάλληλες διευκολύνσεις στους ενδιαφερομένους, ελαφρύνοντάς τους από τις διαδικασίες και το άγχος που υποβάλλονταν για να μετέχουν στην μαθησιακή διαδικασία, δίνοντας το δικαίωμα της εκπαίδευσης σε όλους.

Για την αποσυμφόρηση των γραφείων του Δήμου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γονέων, η εγγραφή των μαθητών θα γίνεται ηλεκτρονικά, με τους γονείς να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑ και των τροφείων. Συνεχίζοντας, για την διευκόλυνση των φοιτούντων να μεταβούν στην επόμενη σχολική χρονιά, ο κ. Γιαμάς ενημέρωσε ότι οι ήδη εγγεγραμμένοι μαθητές θα μπορούν να ανανεώνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Όσον αφορά το χρηματικό κόστος που θα πρέπει να αποδίδουν οι γονείς και κηδεμόνες για την εγγραφή των μαθητών στα τροφεία, αυτό ανέρχεται στο ύψος των 90 ευρώ, αποτελώντας ίδια τιμή μηνιαίως για όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες καθώς και γι’ αυτές που έχουν περισσότερα από δύο παιδιά, η έκπτωση στο αντίτιμο θα ανέρχεται στα 50%, για τις οικογένειες αποτελούμενες από μέλος με αναπηρία, η φοίτηση καθίσταται δωρεάν, ενώ τέλος, για όσες οικογένειες έχουν δύο ή περισσότερα παιδία ήδη εγγεγραμμένα σε παιδικούς σταθμούς, το μηνιαίο ποσό αποπληρωμής θα δέχεται την μείωση της έκπτωσης των 20%.

Παρακάτω ανακοινώνεται η λίστα των παιδικών σταθμών που υπάγονται πλέον στο Δήμο:

  1. Γλυκό Μανταρίνι
  2. Μικροί Ήρωες
  3. Νερομπογιές και Νότες
  4. Παιδικός σταθμός Καρδαμύλων
  5. Παιδικός σταθμός Ομηρούπολης
  6. Παιδικός σταθμός Καλουτά
  7. Παιδικά Όνειρα (Βαρβάσι)
  8. Παιδικός Σταθμός οδού Φλοίσκου
  9. Παιδικός σταθμός Καμποχώρων
  10. Παιδικός σταθμός Καλλιμασιάς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.