ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ : 48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ( ΟΔΟΣ ΜΙΧΑΛΩΝ)   

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

Φέτος συμπληρώνονται 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας που συγκλόνισαν την Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα τον Νοέμβρη του 1973.

Το Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς, απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη, τη φιλία και την ασφάλεια των λαών στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας. Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα συνθήματα και τις διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Ο ηρωικός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας. Αποτέλεσε παράλληλα την «αρχή του τέλους» της χούντας των συνταγματαρχών που εγκαθιδρύθηκε στις 21 Απρίλη 1967. Τιμάμε το Πολυτεχνείο και συνεχίζουμε για να γίνει ο αγώνας που δίνουμε πιο αποτελεσματικός με βάση τις δικές μας ανάγκες. Στις φετινές, ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, το αγωνιστικό – εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτάει σύγχρονο περιεχόμενο στην πάλη του λαού μας για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αποτελεί συνέχεια στις μάχες που έχει δώσει το Δημόσιο- υπαλληλικό,εργατικό – λαϊκό κίνημα και μέσα στην πανδημία- γιατί οι αγώνες ούτε αναβάλλονται, ούτε απαγορεύονται, όσες αυταρχικές απαγορεύσεις και αν επιβάλει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει μαθητές,εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρακτικά «απροστάτευτους». Δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Δεν εξασφάλισε τους αναγκαίους διορισμούς εκπαιδευτικών και εύρεση αιθουσών, ώστε να λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα. Δεν έκανε ικανές προσλήψεις για να υπάρχει το μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των πρωτοκόλλων,δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΎ αλλά αντίθετα προχωρά στην αποδόμηση του.

Όλο αυτό το διάστημα πορεύεται με αποκλειστική επίκληση της ατομικής ευθύνης. Η πρόθεση της κυβέρνησης για παραπέρα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού φάνηκε ξεκάθαρα το προηγούμενο διάστημα με τους μαθητικούς ,φοιτητικούς αγώνες τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Φαίνεται και τώρα, που με πρόσχημα την πανδημία, δεν έχασε την ευκαιρία να «βάλει στο γύψο» δημοκρατικά δικαιώματα. Αντί να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών, των εργαζομένων για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τα σχολεία, τους εργασιακούς χώρους, τα ΜΜΜ σαρώνει με νέα νομοσχέδια κάθε μορφωτικό-εργασιακό δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο και ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης και καταστολής στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Να απαντήσουμε στη σύγχρονη δουλεία της απελευθέρωσης των απολύσεων, της δουλειάς ήλιο με ήλιο, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Όλοι μαζί να υψώσουμε τοίχος απέναντι στην νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην κατάργηση και το τσάκισμα των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, των νέων μειώσεων στις κύριες συντάξεις.

Να σταθούμε δυναμικά και αποφασιστικά απέναντι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργαζομένων με την καπιταλιστική βαρβαρότητα μπαίνουμε μπροστά. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Οι φοιτητές τον Νοέμβρη του ΄73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών. Έτσι και σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους για να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για άλλη μια φορά. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν ανεξίτηλα.

Η χούντα μπορεί να ανατράπηκε όμως το σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση είναι εδώ! Θα τα φωνάζουμε ξανά και ξανά ως απάντηση σε αυτούς που καλλιεργούν τον εφησυχασμό μπροστά στα επικίνδυνα γεγονότα που εμπλέκεται η χώρα μας , την υποταγή σε αυτούς που εξοντώνουν λαούς και ξαναμοιράζουν τις αγορές , για να μας πείσουν ότι οι «συμμαχίες» τους δήθεν θα μας προστατευόσουν.

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου θα είναι διαφορετικός αλλά θα είναι αγωνιστικός. Δίνουμε συνέχεια τη μάχη να απομονωθούν οι νοσταλγοί της χούντας, τα διάφορα φασιστοειδή, όσοι χύνουν το δηλητήριο του φασισμού, της ανιστόρητης και άκρως επικίνδυνης θεωρίας των δύο άκρων.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει πως όποια και αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων, όσο ισχυρές κι αν είναι οι συμμαχίες τους η δύναμη του εργαζόμενου λαού μπορεί να ανατρέψει και να βάλει σφραγίδα στις εξελίξεις .

Στις 17 Νοέμβρη τιμάμε το Πολυτεχνείο, συνεχίζουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για τη μόρφωση , την υγεία , τη ζωή και την δουλειά που μας αξίζουν.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ( ΟΔΟΣ ΜΙΧΑΛΩΝ) .  εφησυχασμό μπροστά

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

                     Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

                     Παν. Νικήτας                      Σοφία Γατανά

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.