«Αλλαγή του ωραρίου έναρξης μαθημάτων γιατί ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες»

Ενδέχεται να αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς του 2019 για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 9 και όχι από τις 8:30, ενώ τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται το μεσημέρι, 45 λεπτά αργότερα.

Σε ότι αφορά στους εκπαιδευτικούς δεν θα υπάρξει πρόσθετη εργασία στο ωράριό τους όπως ανακοινώθηκε, σε συνέντευξητου Υπουργού κ. Γαβρόγλου στην κρατική τηλεόραση: «Οι μαθητές δυο πράγματα θέλουν: Περισσότερα διαλείμματα και να αρχίζουν πιο αργά το πρωί τα μαθήματα. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι είναι ένα ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σκέψη η οποία ακόμη κι αν αποφασιστεί δεν θα είναι δυνατό να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», είπε, χαρακτηρίζοντας «δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» το να ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9 το πρωί, αντί στις 8:15.

Όπως συμπλήρωσε, εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα. Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι οι ανακοινώσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο τελικά. Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε, στο γεγονός ότι συνέπεσε με την προγραμματισμένη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου η φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Εμφαση θα δοθεί στην αναβάθμιση του απολυτηρίου, σύμφωνα με τον κ Γαβρόγλου, για να έχουμε μία σοβαρή Γ’ λυκείου, όπως είπε χαρακτηριστικά..

Όπως είπε ο υπουργός: «Πολλοί γονείς έρχονται από τις 7:30 και αφήνουν τα παιδιά. Προφανώς εάν πάμε στις 9 το πρωί, η ζώνη αυτή θα επεκταθεί από τις 7:30 έως και τις 9. Οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά σε αυτή τη ζώνη δραστηριοτήτων, που έχουμε ήδη».

«Το ολοήμερο θα ξεκινά στις 7:30. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι το εξής: Οι περιφέρειες και πολλοί Δήμοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών. Πρόκειται για συμβάσεις που έχουν γίνει και για τη φετινή σχολική χρονιά. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει διότι είναι ένα χάος οργανωτικό» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.