Απονομή Διαμνημόνευσης στον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX, Fabrice Leggeri


Στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία των Συνόρων στη Λιθουανία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, απένειμε, χθες, Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β` Τάξης – Διαμνημόνευσης Αξίας στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – FRONTEX, για την σημαντική συμβολή του Οργανισμού στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες. Η απονομή έλαβε χώρα στην πρεσβευτική κατοικία στο Βίλνιους.

O κ. Μηταράκης στάθηκε στην αποτελεσματικότητα της FRONTEX «υπό την ηγεσία του κ. Leggeri, καθώς η επιχειρησιακή λειτουργία και η συνολική στήριξη του Οργανισμού στην Ελλάδα, έχει επιτρέψει στη χώρα μας να διατηρήσει τα χαμηλότερα επίπεδα μεταναστευτικών ροών της τελευταίας δεκαετίας».

Ο κ. Leggeri, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για «αυτήν την κίνηση που αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει από τη FRONTEX και ανοίγει νέους δρόμους περαιτέρω συνεργασίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.