ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ»

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων του παραπάνω διαγωνισμού, με παρόντα πολλά από τα Σχολεία της Επικράτειας που συμμετείχαν σε αυτόν. Η απονομή έλαβε χώρα διαδικτυακά στις 13.00 και διήρκεσε περίπου 70 λεπτά.
Την εκδήλωση άνοιξε η Θεοδώρα Πετανίδου, Καθηγήτρια Οικολογίας και Οικογεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικώς Υπεύθυνη του Έργου Life 4 Pollinators (https://www.life4pollinators.eu/) στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιήθηκε ο διαγωνισμός. Ο Καθηγητής Αθανάσιος Κίζος, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας πήρε τον λόγο για να γνωρίσει στους καθηγητές των σχολείων την σημασία των γεωγραφικών σπουδών στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δίνοντας τη σκυτάλη στην Θ. Πετανίδου, η οποία ανέλυσε τη σημασία και τον ρόλο των άγριων μελισσών και άλλων επικονιαστών στον βιολογικό και κοινωνικό κόσμο μας. Αυτά, ως προοίμιο για τις βραβεύσεις που ακολούθησαν και αφορούσαν συγκεκριμένα τους μαθητές και μαθήτριες που φαίνονται παρακάτω, μαζί με τα έργα τους.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε ένας αναπάντεχα υψηλός αριθμός μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της Επικράτειας: 3100 μαθητές από 306 σχολεία! Ο μεγάλος αυτός αριθμός, σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό εξαιρετικών έργων, αποτέλεσε πρόκληση για τους οκτώ τεχνοκριτικούς του Διαγωνισμού και την Οργανωτική Επιτροπή. Ανταποκρινόμενη στις καινοφανείς προκλήσεις, η Επιτροπή πρόσθεσε μια επιπλέον ομάδα, τα «Ειδικά Σχολεία», δημιουργώντας τελικά πέντε ηλικιακές/άλλες ομάδες, και διπλασίασε τον αριθμό των βραβείων (2) και των επαίνων (2) ανά ομάδα. Τέλος, αποφάσισε να χορηγήσει στους μαθητές που θα επιλεγούν από κάθε σχολείο, επιπλέον των Πανελλήνιων βραβείων και επαίνων, Έπαινο συμμετοχής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής. Φυσικά, τόσο σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, όσο και στα Σχολεία με τους επιβλέποντες καθηγητές, θα χορηγηθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Συμμετοχής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής.
Συγχαρητήρια όλους τους μαθητές, τους επιβλέποντες καθηγητές και τα σχολεία που συμμετείχαν, με έργα γεμάτα χρώματα, γνώση, οράματα, συμβολισμούς, αλλά και φόβους για ένα περιβάλλον που αλλάζει προς το χειρότερο! Ελπίζουμε το ζωγραφικό αυτό ταξίδι αυτό να συμβάλει, μέσω ευαισθητοποίησης των νέων, προς το καλύτερο! Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους τεχνοκρίτες για τις δικές τους προκλήσεις, ιδιαίτερα του πολύτιμου χρόνου τους!

Τα έργα όλων των συμμετεχόντων στον Διαγωνισμό είναι διαθέσιμα, μέσω του συνδέσμου: https://geo-nas.aegean.gr:7071/ (Όνομα χρήστη sch_user, κωδικός πρόσβασης h’LGt\5u). Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση απονομής στο: https://youtu.be/IafmJZVzyVE

Για την Οργανωτική Επιτροπή, Θεοδώρα Πετανίδου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.