Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ!!! Ο τίτλος για το Αφιέρωμα Στην Αρχόντισσα του Ελληνικού πενταγράμμου της ψυχής της ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ !!!

 

 

Η μεγάλη μας αδυναμία ήταν καί είναι Νυν καί Αεί η Αρχόντισσα της καρδιάς και της Ψυχής η δωρική φωνή τού πάθους και της φωτιάς του θάρρους και της γενναιότητας η ερωτική και ανατρεπτική, η αρρενωπή, δυνατή καί ευάλωτη, θηλυκιά αλλά και αντρίκια στην αλήθεια και στην δύναμη της ! Τό φωτογραφικό υλικό είναι από την συνέντευξη του Κώστα Μπαλαχούτη !
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που χαμογελούν
Λίγα λόγια για το βιογραφικό της :
Γεννήθηκε στις 17 Μαϊου 1943 στο Μεταξουργείο !
Γάμος με τον Μίμη Δομάζο την πρωτομαγιά του 1967 !
Σέ ηλικία 16 χρονών μαζί με την αδελφή της πήγαν στα ταλέντα του Οικονομίδη ! Τις άφησε και είπαν όλο το τραγούδι !
Το 1960 μετά από πολύ ταλαιπωρία , αλλά με την τύχη με το μέρος της την ανεβάζει στο πάλκο της ΤΡΙΑΝΑΣ του Χιώτη από τα Καμπιά Βασίλη Χειλά ο Σέρ του Ελληνικού πενταγράμμου Γρηγόρης Μπιθικώτσης!
Η μεγάλη ερμηνεία στην ταινία η Λόλα με το τραγούδι “Χάθηκε το φεγγάρι” του Σταύρου Ξαρχάκου από το παράθυρο της Τρούμπας ήταν η μεγάλη της καθιέρωση το 1963-1964 !
“Τού ήλιου σβήστηκε τό φώς”!…. Συνεργασία με όλους τούς μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες!
Τραγουδούσε όλα τα τραγούδια με μεγάλη επιτυχία γιατί μιλούσε με την ψυχή και την καρδιά της!
Ήμασταν τυχεροί με την Ιουλία πού την γνωρίσαμε σε Μπουάτ της Πλάκας το 1971 και από τότε την συναντήσαμε πάρα πολλές φορές!

Μιλάμε για μεγάλη ψυχή για την Μεγάλη Κυρία την επαγγελματία την μάνα την γιαγιά τήν μεγάλη της αγάπη στην Παναγία και στην θρησκεία γνήσια Ντόμπρα Ελληνίδα πού χάραξε με ανεξίτηλα γράμματα καί θα μείνει Αθάνατη στην Ελληνική ιστορία και θά ακούγονται όλα τά τραγούδια της είς τον αιώνα τον άπαντα !

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίς μόλις σέ ηλικία 62 χρονών γεμάτη απ’την λατρεία του κόσμου έχοντας γευτεί πολλές από τις χαρές τής ζωής με πολλά ταξίδια στο εξωτερικό με μεγάλες καί πλούσιες λαμπερές εμφανίσεις της με τό κεφάλι ψηλά !
Πάντοτε ατένιζε το μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία !
“Τί τά θες αγόρι μου είχε πει” !
Δύο λέξεις είναι ή ζωή του ανθρώπου : Δυο πόρτες έχει η ζωή / άνοιξα μια και μπήκα /Περπάτησα ένα πρωινό/κι ώσπου νά βγεί το δειλινό/από την άλλη βγήκα !!! Έφυγε για την Αιωνιότητα στις 16 Αυγούστου 2005 !
Γι’αυτό γράφω και το Αφιέρωμα για να τιμήσω μια Καρδιά μία Ψυχή μία γυναίκα μία φίλη έστω καί από μακριά για λίγες φορές πού συναντηθήκαμε μαζί με την Ιουλία πού υπήρξε μεταξύ τους μία φιλική σχέση γιατί είχαν κάτι κοινό που τίς είχε πληγώσει βαθειά !
Έχασαν καί οι δυο τους από ένα αγοράκι πρόωρα στην γέννα !
Η ΒΊΚΥ είχε πει ότι του είχε κάνει αεροβάφτισμα και το ονόμασε Αλέξανδρο !
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και χαμογελάει
Ίσως κατά τήν προσωπικη μου γνώμη νά υπήρξε και μια από τις αιτίες που χώρισαν με τόν Μίμη επειδή ενώ ήταν έγκυος εργαζόταν !
Διαβάστε τό τί γράφουν οι συνεργάτες της όπως καί ό Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έφυγε από την ζωή !
Υπάρχουν στο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε ! “ΑΘΆΝΑΤΗ δωρική Ελληνική Ψυχή!” Μόνιμα θά ακούω για πάντα όλα τά τραγούδια σου πού με αγγίζουν στην καρδιά καί την ψυχή !
Χίος Μεσημέρι της 15 Αυγούστου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.