Διακοπή ψεκασμού

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, Τμ. Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ενημερώνει ότι λόγω ισχυρών ανέμων διακόπτεται ο προγραμματισμένος ψεκασμός για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς στο πλαίσιο του προγράμματος της Δακοκτονίας 2022.

To Πρόγραμμα Ψεκασμών διαμορφώνεται ως εξής:

  • 8/9/2022 ημέρα Πέμπτη: Χίος, Πυτιός, Αμάδες
  • 9/9/2022 ημέρα Παρασκευή: Καλλιμασιά, Νεοχώρι, Θυμιανά, Καρδάμυλα
  • 10/9/2022 ημέρα Σάββατο: Χαλκειός, Δαφνώνας
  • 12/9/2022 ημέρα Δευτέρα: Μέσα Διδύμα, Έξω Διδύμα, Μυρμήγκι, Θολοποτάμι, Καρδάμυλα
  • 13/9/2022 ημέρα Τρίτη: Πατρικά, Φλάτσια, Βουνό, Κοινή, Λαγκάδα, Συκιάδα,  Βροντάδος
  • 14/9/2022 ημέρα Τετάρτη: Νενητα, Καταρράκτης, Παγίδα, Βροντάδος, Καρυές, Ανάβατος

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και αν είναι δυνατόν να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα. Όσοι ενδιαφέρονται να ψεκαστούν τα αγροκτήματα τους μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 2271353332 της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ψεκασμού. Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού. Oι μελισσοκόμοι να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους σε περιοχές που δε θα γίνουν ψεκασμοί ή σε απόσταση μεγαλύτερη από πέντε (5) χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών.

Οι πρόεδροι των οικισμών θα ενημερώνονται για την συγκεκριμένη ημερομηνία ψεκασμού του οικισμού τους καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή της ημερομηνίας ψεκασμού της περιοχής τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.