Δ.Σ.Χίου: Ο Δήμος Χίου δεσμεύεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα στην Παιδεία

 

 

Τα προβλήματα της Παιδείας συζητήθηκαν στο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου που έγινε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Την παρουσίαση του θέματος έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση με τον κο Μάρκο Σκούφαλο να ζητάει να παρθούν ριζικά μέτρα για την Παιδεία και όχι μόνο «πινελιές».

Στις προτάσεις που έκανε ξεχώρισαν τα παρακάτω:

1)  Να διεκδικηθεί έκτακτο κονδύλι από την κεντρική Κυβέρνηση για πετρέλαιο αλλά και για άλλα λειτουργικά έξοδα.

2)  Όλες οι δαπάνες των σχολείων να είναι αφορολόγητες και απαλλαγμένες από κάθε ειδικό φόρο.

3)  Να υπάρξει έγκαιρος αλλά και ενδεδειγμένος  προγραμματισμός για την σχολική στέγη και το διδακτικό, και όχι μόνο, προσωπικό.

4)  Οι «ξενοτοπήτες» (κυρίως αναπληρωτές) να στηρίζονται για την στέγαση και την τροφή τους.

5)  Όλα τα παιδιά να έχουν μία θέση σε κάποιο βρεφονηπιακό σταθμό .

 

Παίρνοντας τον λόγο η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Αικατερίνη Στρατάκη, ζήτησε  την συμβολή όλων των φορέων για την πρόοδο της Παιδείας στην Χίο κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου στο οποίο υπάρχει έλλειψη χώρων και χρειάζεται άμεση λύση.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου, κος Σταύρος Μονογιούδης, ο οποίος  ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση του σχολείου αφού τα παιδιά αυξήθηκαν σε αριθμό ενώ δεν υπάρχουν χώροι για να κάνουν το διάλλειμά τους.

Στην ίδια συνεδρίαση, εντύπωση έκανε ένα από τα αιτήματα του  προέδρου της ΕΛΜΕ, κου Στ. Σταυρινούδη:  να μην ζητείται από τους Διευθυντές των Σχολείων να κάνουν ευχαριστήριες επιστολές μετά από την ολοκλήρωση κάποιων έργων αφού τα έργα είναι υποχρέωση αυτών που τα υλοποιούν.

Διεξοδική και εμπεριστατωμένη ήταν η παρουσίαση των προβλημάτων από την Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, κας  Αγγελικής Σκουφάλου .

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της  ΑΔΕΔΥ  Χίου, κος Π. Νικήτας αναφέρθηκε στις ελλείψεις στην  αντισεισμική θωράκιση και ελέγχων των σχολικών κτιρίων  αλλά και στην έλλειψη κλειστών αιθουσών για το μάθημα της φυσικής αγωγής όταν δεν επιτρέπει ο καιρός να γίνεται σε εξωτερικό χώρο ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κος Γιάννης Ξενάκης , απάντησε στον κο Νικήτα λέγοντας ότι η τελευταία φορά που έγινε έλεγχος της στατικότητας των σχολικών κτιρίων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και από ειδικούς εκτός Χίου, ήταν αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό της Σάμου πριν από δυο χρόνια ενώ για το θέμα το κλειστών αιθουσών για το μάθημα της φυσικής αγωγής είπε ότι όλες οι νέες  μελέτες προβλέπουν την δημιουργία μιας τέτοιας δομής.

Ο εκπρόσωπος της Ενώσεως Γονέων και Κηδεμόνων της Χίου, κος Μιχάλης Πουλάδας, έθεσε μετ΄επιτάσεως το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης ώστε να μην υπάρξουν ξανά τα προβλήματα του παρελθόντος και ζήτησε από την Δημοτική Αρχή και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να φροντίζουν ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να υλοποιούνται και να μην μένουν μόνο στα χαρτιά.

Η Δημοτική Αρχή και όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις συμφώνησαν για την σοβαρότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Παιδείας στην Χίο και ομονοώντας να τα αντιμετωπίσουν εργαζόμενοι για την επίλυσή τους.

Τέλος πάρθηκαν και οι σχετικές αποφάσεις.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.