Εγλυκάθηκε η γριά στα σύκα και εμπαινόβγαινε και ζήτα! Γι΄ αυτό ακριβώς γίνεται η απεργία της εστίασης στις 16 Νοεμβρίου παραμονή 17ης!

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg
Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω ,εάν είναι τυχαία η μέρα της εξαγγελίας της απεργίας την παραμονή της επετείου της 17ης Νοεμβρίου πού θα είναι το κέντρο της Αθήνας σε αναμπουμπούλα και μεγάλη αναταραχή για επεισόδια ως συνήθως και μάλιστα κατευθύνονται και υποκινούνται από πολιτικάντηδες της ακροαριστερόστροφης κομματικής κουλτούρας και νομενκλατούρας και να ενωθείτε όλοι μαζί για νταβαντούρι!
Γιατί όλοι αυτοί οι Ακροαριστερόστροφοι νομίζουν και πιστεύουν ότι στο Πολυτεχνείο την εξέγερση την έκαναν οι αριστερόστροφοι και δεν γνωρίζουν ότι στην εξέγερση συμμετείχε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός!
Και τώρα στο δια ταύτα το κυρίως μενού μιας και μιλάμε για την εστίαση!
Όταν ξεκίνησε η Πανδημία η Κυβέρνηση σας παρείχε διευκολύνσεις και παροχές όπως και για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά εσείς καλομάθατε στις παροχές και στο τζάμπα και ενώ τα μαγαζιά σας είναι τίγκα από πελάτες εσείς όλοι οι κακομαθημένοι νομίζετε πως θα πρέπει να σας χρυσοπληρώνει ο Ελληνικός λαός.
Γιαυτό έβαλα τίτλο”γλυκάθηκε η γριά στα σύκα”!
Όταν συνηθίσουμε κάτι και δεν μπορούμε να το εγκαταλείψουμε λέμε τότε ότι “εγλυκάθηκε η γριά στα σύκα ” !
Η φράση αυτή έρχεται από πολύ παλιά καθώς την χρησιμοποιούσαν στο Βυζάντιο αλλά και από τούς αρχαίους!
Το δημώδες χορικό παραβάλει την εν λόγω παροιμία με την αρχαία που λέει : ” Και γραύς μεμαθηκυΐα συκοφαγείν και κύων ειωθυΐα σκυτοτραφείν ,άμφω χαλεπώ, παροιμία φάσιν “.
Όπως έχουν εξαγγέλλει τα ΜΜΕ η (ΠΟΕΣΕ) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελματιών τονίζει πώς οι Επαγγελματίες του κλάδου αναζητούν βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι χιλιάδες εργαζόμενοι.
Και τα αιτήματα του κλάδου είναι:
” Άκουσον Άκουσον ΟΧΙ ρε του κερατά να σας πληρώνει τζάμπα ο Ελληνικός λαός”!
1) Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπιση τους και στον παραβάτη.
2) Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα .
3) Συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
4) Επιδότηση ενεργειακού κόστους και του ενοικίου. ( τζάμπα ενοίκιο)
5) Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
6) Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
7) Μείωση του ΦΠΑ στο 6%
? Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
9) Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021 .
10) Δωρεάν τεστ για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους
11) Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας
12) ΟΧΙ στους ελέγχους ταυτοποίησης.
———————————————
Και εγώ προτείνω ακόμη το 13ο μέτρο πού είναι το εξής : ένα μπουγέλο βαζελίνη για να φερμάρετε τα κωλομέρια του Ελληνικού λαού!
Βρε δεν ντρέπεστε ούτε Τσίπα από Φιλότιμο δεν υπάρχει, αρπακτικά πού κλαίγεστε σαν τα λείψανα…ψεύτες και υποκριτές πού λέτε ότι δεν βγαίνουν τα έξοδα και κουραφέξαλα και όταν έρθει κάποιος στο μαγαζί σας δεν υπάρχει ούτε ένα σκαμπό άδειο να καθίσει!
Πιστεύετε δηλαδή ότι οι Έλληνες πολίτες που γεμίζουν καθημερινά τα μαγαζιά σας θα είναι δίπλα σας συμπαραστάτες που τους αρμέγετε κανονικά και πολλές φορές χωρίς απόδειξη ;
Κάνετε όσες μέρες θέλετε απεργία στο τέλος εσείς θα κτυπήσετε τα κεφάλια σας στον τοίχο γιατί μάθατε στην ζήτα σαν τους γύφτους και κλαίγεστε σαν τις μαϊμούδες!
Οι Έλληνες έχουν και μάτια και αφτιά και βλέπουνε και ακούνε το τι συμβαίνει γύρω από την εστίαση τα μπαρ και τις καφετέριες!
Καλό ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης με Υγεία και Χαρά!
Χίος 16 Νοεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.