Επίσκεψη ΠΣΑμεΑ στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε επίσκεψη στο 1ο Ε.Π.Α.Λ Χίου κατόπιν προσκλήσεως της κας Ευαγγελίας Αντωνίου, καθηγήτριας στο συγκεκριμένο σχολείο, σε μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διαφορετικότητα.

Η συζήτηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, από τις 11:30 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ., σε αίθουσα διδασκαλίας καθώς και στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Οι συμμετέχοντες στο τέλος της συζήτησης είχαν την ευκαιρία να βγουν στο προαύλιο χώρο και να δοκιμάσουν να περπατήσουν με πατερίτσες ή να καθίσουν σε αναπηρικό αμαξίδιο, προσπαθώντας να έρθουν στη θέση των ατόμων με αναπηρία και να  προσεγγίσουν τα συναισθήματά τους, μέσω της συζήτησης, της κίνησης και της αλληλεπίδρασης.

Η συζήτηση απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές της Α’ τάξης με ή χωρίς αναπηρία και σε αυτήν παρευρέθηκαν ο καθηγητής πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ, Πολύκαρπος Σκαπινάκης, η Σοφία Μιχάλα πρόεδρος του συλλόγου και ο κύριος Πρώιος Παντελής, επιστημονικός συνεργάτης και ψυχολόγος του ΠΣΑμεΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Κα Ευαγγελία Αντωνίου, όπως επίσης και τη Διεύθυνση του σχολείου για την ευαισθησία στο θέμα της διαφορετικότητας, την προθυμία και τη διάθεση για συνεργασία!

 

                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  ΤΟΥ Π.Σ.Α.μεΑ.

 

                                Η Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

                              Σοφία Μιχάλα                                        Παντελής Καλόγερος

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.