ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΑΣΜΟΥΣ + ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΙΟΥ – 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Το σχολείο μας συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα από το 2005, γιατί πιστεύουμε ότι  συμβάλουν  στην πολύπλευρη εκπαίδευση των μαθητών μας και αποτελούν  συνεχή επιμόρφωση και έμπνευση για τους εκπαιδευτικούς μας.

Στα πλαίσια των τριών προγραμμάτων Erasmus+ στα οποία συμμετέχει φέτος το σχολείο μας, τον Μάιο και Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω επισκέψεις:

 

Επίσκεψη στο σχολείο CEIP Vista Alegre στην Ισπανία

27 /05/2022- 02/06/2022

 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν σε επίσκεψη στο σχολείο CEIP Vista Alegre στην πόλη Μπουρέλα της βορειοδυτικής Ισπανίας στα πλαίσια του προγράμματος ΚΑ2   « Friends for our Planet».

Επισκέφτηκαν το σχολείο, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της περιοχής και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος.

Επέστρεψαν με πολλές υπέροχες εμπειρίες και την απόκτηση φίλων από το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Ρουμανία.

 

 

Επίσκεψη στο σχολείο Sancak Koy στην Κωνσταντινούπολη

                                  05/06/2022-11/06/2022

 

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ΚΑ2 « North, South, East, West- ORIENTEERING», μαζί με σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκέφτηκαν το σχολείο Sancak Koy στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς η αποστολή μας αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το διαβατήριο μιας μαθήτριάς μας η οποία δεν μπόρεσε να μπει στην Τουρκία. Η υπόλοιπη αποστολή συνέχισε το πρόγραμμα.

Επισκεφτήκαμε το σχολείο, ενημερωθήκαμε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τουρκίας και οι μαθητές μας συμμετείχαν σε δράσεις σχετικές με το θέμα μας που είναι η άθληση και ο υγιεινός τρόπος διαβίωσης.

Αξιολογήσαμε τις προηγούμενες δράσεις μας και σχεδιάσαμε την επόμενη χρονιά του προγράμματος.

Σεμινάριο κατάρτισης εκπαιδευτικών ΚΑ1 με τίτλο:

«Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention»

13/06/2022- 18/06/2022, Φλωρεντία, Ιταλία

Δύο εκπαιδευτικοί μας παρακολούθησαν σεμινάριο για τη διαχείριση της σχολικής βίας και το σχολικό εκφοβισμό. Το σεμινάριο διήρκεσε τριάντα ώρες και τους δίδαξε εργαλεία αντιμετώπισης των προβλημάτων στο σχολείο και το πώς μπορείς να τα διαχειριστείς ώστε να βελτιωθεί το κλίμα στο σχολείο και να υποβοηθηθεί η συναισθηματική ωριμότητα των σημερινών παιδιών που αποτελούν τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.