Η αγγλική γλώσσα ως σωσίβιο στην Ελληνικής πραγματικότητα

 

Στην καθημερινότητά μας έχουν μπει εντέχνως όροι όπως, Fuel Pass, Power Pass, North Evia – Samos Pass και άλλα Pass που παραπλανούν τα συναισθήματα του πολίτη. Σίγουρα δεν θα νιώθαμε το ίδιο αν ακούγαμε τις λέξεις επιδότηση, κουπόνι ενέργειας, δελτίο καυσίμων, επίδομα ρεύματος, κ.λ.π. Λέξεις με αρνητική χροιά στην ελληνική πραγματικότητα! Εντέχνως λοιπόν επελέγησαν οι αγγλικοί όροι για να γλυκάνουν το πικρό ποτήρι της Ελληνικής πραγματικότητας. Βέβαια, εκ του αποτελέσματος, αν κάποιος θα ήθελε να δώσει ένα πραγματικό ελληνικό τίτλο στα συγκεκριμένα βοηθήματα θα ήταν χαρτζιλίκι ή φιλοδώρημα.

Μέσω αυτών γίνεται μια εσκεμμένη προσπάθεια ύπνωσης και παραπλάνησης της κοινωνίας δίνοντας αντίδωρο ή καλύτερα ένα μικρό κέρασμα! Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβότερα, πολύ ακριβότερα, την ενέργεια από την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι παραπάνω από εμφανής η αδυναμία της κυβερνητικής πολιτικής και η μη επαλήθευση των επικοινωνιακών προσδοκιών της για το επίδομα των ως 600 ευρώ.

Αποφάσεις όπως,

– Μείωση φόρων στα καύσιμα και τα βασικά είδη διατροφής

– Επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας

– Άμεση και ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού τουλάχιστον όσο ο πληθωρισμός καλπάζει

– Κίνητρα για νέες προσλήψεις και φοροαπαλλαγές

– Αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης με στόχο την βοήθεια των ποιο αδύναμων και της μεσαίας τάξης που πλέον έχει αρχίσει να εξαφανίζεται

– Νέο ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι τουλάχιστον αναγκαίες.

Ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος και θα  φέρει τους κυβερνώντες προ των ευθυνών τους και τους πολίτες στα όρια τους.

Πάρτε τα κατάλληλα μέτρα τώρα πριν είναι πολύ αργά…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.