Η ΕΣΠΕΕΧΙ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Το ΟΧΙ της Ελλάδας δεν ήταν μόνο μια θαρραλέα και αποστομωτική απάντηση στην ένο­πλη βία. Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σταθμό της Ελληνικής, αλλά και της Παγκόσμιας Ιστο­ρίας γιατί:

α. Δόθηκε η μάχη, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλου του πολιτισμένου κόσμου και ανά­τειλε η ελπίδα, για την τελική νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων.

β. Σώθηκε η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος, αφού η νίκη των Ελληνικών όπλων μετέτρεψε αναμφισβήτητα και αποφασιστικά, την όλη εξέλιξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

γ.  Διέλυσε το μύθο, για το αήττητο και την παντοδυναμία του Άξονα, αποκάλυψε την τρωτότητά του και δημιούργησε προϋποθέσεις και συνθήκες, για την κατάρρευση του.

δ.  Κατάφερε θανάσιμο πλήγμα στον ένα από τους συνεταίρους του Άξονα, την Ιταλία, που ποτέ δε συνήλθε από την ήττα της στη Βόρεια Ήπειρο, αχρηστεύθηκε ως εμπόλεμη δύναμη και κατάστησε τον Άξονα ανάπηρο.

ε.  Ήταν τέλος, τέτοια η ποιότητα και το ειδικό βάρος της αντιστάσεως της Ελλάδας, στα πλαίσια της παγκόσμιας συρράξεως, ώστε σε όλη τη διάρκεια της, η αναμέτρηση των Μεγάλων Δυνάμεων να περιέλθει σε δευτερεύουσα μοίρα και η ανθρωπότητα ολόκληρη να στρέψει την προσοχή της, με έκπληξη και θαυμασμό, στον αγώνα της Ελλάδας. Η φράση «Οι Έλληνες δε πολεμάνε σας ήρωες αλλά οι ήρωες σαν Έλληνες» δεν ήταν τυχαία.

Έτσι αγωνίσθηκαν οι Έλληνες το 1940-41 η γενιά των πατέρων μας, με πίστη και αυταπάρνηση, αντάξια του Λεωνίδα της Σπάρτης, του Παλαιολόγου των Βυζαντινών και του Διάκου της Αλαμάνας.

 

Οφείλουμε, ως συνεχιστές του έργου τους, να θυμόμαστε, ότι με την ενότητα και την εθνική ομοψυχία, θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, όπως τότε, οποιαδήποτε απειλή και θα εξασφαλί­σουμε την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας μας.

 

    -Ο-
    Προέδρος
 

 

   
    Κουτσουράδης Νικόλαος
    ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)
    6975593281

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.