Η Coca-Cola στρέφεται στα Bulkers εν μέσω του χάους των πλοίων containers!

Το χάος στη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων ανάγκασε ορισμένους κολοσσούς όπως η Home Depot, η Ikea και η Costco να βρουν λύση στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Σε αυτή την λίστα τώρα προστέθηκε και η Coca-Cola.

Σύμφωνα με τον Alan Smith, Διευθυντή Προμηθειών της Global Logistics του κολοσσού αναψυκτικών, η έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων και χώρου στα πλοία ανάγκασε την εταιρεία να σκεφτεί έξω από το κουτί για την ομαλή λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού της.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Smith αποκάλυψε ότι η εταιρεία φόρτωσε 3 φορτηγά πλοία χύδην φορτίου την περασμένη εβδομάδα με 60.000 τόνους υλικών με σκοπό να διατηρήσει τις γραμμές παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Αυτό ισοδυναμεί με 2.800 TEU που θα είχαν αποσταλεί με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, είπε ο Smith.

Παρόλο που δεν είναι η στρατηγική που ακολουθείται από τις άλλες μάρκες που αναφέρονται παραπάνω (οι οποίες έχουν αποκαλύψει ότι ναυλώνουν τα δικά τους εμπορευματοκιβώτια), δείχνει τα μέτρα που παίρνουν ορισμένες εταιρείες για να αποφύγουν τη μεταφορά με τα πλοία containers και τα συνεχώς αυξανόμενα ναύλα, τη συμφόρηση και τις ελλείψεις εξοπλισμού.

«Το πρώτο από τα πολλά που ελπίζουμε τους επόμενους μήνες και ένα εξαιρετικό παράδειγμα εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των ομάδων προμηθειών μας, των εταίρων μας στην αλυσίδα εφοδιασμού και των προμηθειών μας», ανέφερε ο Smith στην ανάρτηση του.

Πηγή: e-nautilia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.