Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και βροχοπτώσεις έως το Σάββατο

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.
  • Οι βοριάδες που την Παρασκευή θα φτάνουν τα 7 με 8 μπ στο Αιγαίο προοδευτικά θα εξασθενήσουν.
  • Τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν το Σαββατοκύριακο στα ανατολικά και νότια.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν έως το Σάββατο, εξαιτίας της επικράτησης χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τις σχετικά υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση ενός ενισχυμένου βορείου ρεύματος, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνοδευτούν από τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, καθώς επίσης στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

Τα αναμενόμενα ύψη βροχής αναμένεται να είναι σχετικά υψηλά στην Κρήτη έως το Σάββατο.

Σημαντικές βροχές ήδη σημειώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί σήμερα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί από την αρχή της Πέμπτης σε Ποτάμους και Τζερμιάδο Λασιθίου (45 και 34 χιλιοστά αντίστοιχα), Αγιο Νικόλαο (27) και Ιεράπετρα (23 χιλιοστά). Στο Αιγαίο οι μέγιστες ριπές ανέμου σήμερα έχουν φθάσει τα 100 χιλιόμετρα στην ώρα την Τήνο (Πόρτο) και τα 98 χλμ/ώρα στην Κάρυστο (Παξιμάδα).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες ,τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.