Γελάει και το παρδαλό κατσίκι! Για γέλια και για κλάματα!

Αναψηλαφώντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα ποικιλόμορφα γελοτραγελαφικά γεγονότα που διαδραματίζονται τον τελευταίο χρόνο σχεδόν σ’ όλο τον κόσμο με το μικρό μου μυαλουδακι και την προσωπική μου άποψη βγάζω τα εξής συμπεράσματα και αναλύω:

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με όλα όσα συμβαίνουν ανά την υφήλιο!
Δεν ξέρω πραγματικά από πού να αρχίσω και που να τελειώσω.
Ας αρχίσουμε λοιπόν από την φράση που είπε από την Ζάκυνθο μιας και δέρνεται πρώτη από τον κυκλώνα, πριν την επανάσταση του 1821 δηλαδή πρίν διακόσια χρόνια ο γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης όταν άκουσε ότι ο Ναπολέων Βοναπάρτης καυγαδίζει με τον Τσάρο της Ρωσίας ποιός θα πάρει την Πολωνία : ” Δύο γαϊδούρια μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα ” !
Σοφά λόγια και διαχρονικά μέχρι σήμερα.
Τί βλέπουμε καθημερινά στην παγκόσμια ατμόσφαιρα και πολική σκακιέρα να εξελίσσεται σε όλους τους τομείς;
Αναμπουμπούλα και αναταραχή με τις καθημερινές πολεμικές ιαχές με προκλήσεις με πραγματικά πυρά σε ορισμένες περιοχές και για ποιόν λόγο παρακαλώ;
Φυσικά όπως λέει μια σοφή παροιμία ” ο καυγάς για το πάπλωμα ” … και πιο ακριβώς είναι το πάπλωμα ; φυσικά και είναι ο υπόγειος ορυκτός πλούτος το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Και βλέπουμε παράδειγμα στην Λιβύη πόσα γαϊδούρια μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα , ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία ούτε τέσσερα, αλλά πολύ περισσότερα όποιος αρπάξει αρπάξει!
Βλέπουμε στην υποθαλάσσια στα βάθη της Μεσογείου να γίνεται ο μεγάλος χαμός με ερευνητικά και γεωτρύπανα από τον τρελό της γειτονιάς που ονειρεύεται την πάλε ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία και κυριαρχία με ανοιχτά μέτωπα γύρω γύρω από τα σύνορα του και όχι μόνο!
Καθημερινές κορώνες και τσαμπουκάδες από όλο το συνοθήλευμα που τον περιβάλλει και τον περιστοιχίζει!
Εκτός από τις καθημερινές ναύτεξ που ξαμωλάει ακόμη και στην Χίο που ζητά να του αδειάσουμε την γωνιά… τώρα ζητά διάλογο και με αμφισβήτηση λέει 152 νησιών του Αιγαίου πελάγους που δεν ανήκουν πουθενά ούτε στην Τουρκία ούτε στην Ελλάδα!
Και αυτό που δεν μπορεί να χωνέψει και να καταλάβει ότι οι συνθήκες αναφέρουν ότι μετά από τα τρία μίλια από τα παράλια της Τουρκίας όλα τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα.
Παλινωδίες και αλλαμπουρνέζικα την μια αυγά και την άλλη καλάθια ακαταλλαβίστικα πραγματικά γεγονότα για να μπερδεύει και να ανακατεύει συνεχώς με τρικλοποδιές την παγκόσμια κοινή γνώμη και προπαντός τους υπηκόους του της Ανατολίας προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο μέχρι να βγουν οι αποφάσεις της ΕΕ για κυρώσεις ή όχι με την υποστήριξη της Γερμανίας που μονίμως είναι σφιχταγκαλιασμένοι και αδελφοπιτοί!

Και δεν φθάνουν όλα αυτά τα γεγονότα εντός και εκτός των πολεμικών επιχειρήσεων και προκλήσεων… εδώ και οκτώ μήνες μαστίζει και σαρώνει όλη την οικουμένη η πανδημία του Κορωνοϊού με εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν ένα εκατομμύριο θανάτους ανθρώπων.
Και ενώ τους πρώτους και δύσκολους μήνες βρέθηκε η Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση με τα μέτρα προστασίας που πήρε φθάσαμε σήμερα με τις παλινωδίες και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις μέσα σε ένα μήνα να διπλασιαστεί ο αριθμός των θανάτων και να γίνουν υπερδιπλάσια τα κρούσματα του Κορωνοϊού!
Και βλέπουμε καθημερινά τους αρνητές της μάσκας να δημιουργούν με διάφορες μορφές αντίστασης ίσως για να κάνουν αντιπολίτευση αφήνοντας τα παιδιά τους να προβαίνουν σε αλχημείες και καταλήψεις σχολείων επειδή όπως λένε δεν συμφωνούν με την μάσκα.
Είδαμε βέβαια και την μαλθακίαν του Φερετζέ με την κατασκευή μασκών για αγελάδες ,που δεν ξέρω αν ήταν εσκεμμένη ή καθοδηγούμενη από κομματικές σκοπιμότητες για να γίνει αναμπουμπούλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς που εγώ τουλάχιστον απ’όσα γνωρίζω από την ραπτική κανένας ράπτης ή βιοτέχνης κατασκευαστής δεν είναι δυνατόν  να φθάνει σ’αυτό το σημείο της ασχετοσύνης!
Είναι λοιπόν δυνατόν με όλα αυτά τα γεγονότα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας να μην γελάει και το παρδαλό κατσίκι;
Εύχομαι να υπάρξει σύνεση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα απ’όλους γιατί δυστυχώς δεν πάμε καθόλου καλά και προβλέπω ότι εάν συνεχιστεί αυτή η λογική και συμπεριφορά από τους πολίτες θα θρηνήσουμε πολλά θύματα και αθώες ψυχές από την ξεροκεφαλιά ορισμένων πολιτικάντηδων εξαφτέριγων!
Υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού… για να δούμε τι θα δούμε και το τι θα γίνει από την Ευρώπη με την συμπεριφορά της!
Όσο για τον Σουλτάνο όπως λέει το τραγούδι ” Ας τόν τρελό στην τρέλα του ” αυτός έχει το χαβά του μέχρι να βάλει την θηλιά στο λαιμό του!
Καλά Μυαλά και καλά ξεμπερδέματα! 
Καλό ξημέρωμα!
Χίος 18 Σεπτεμβρίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.