ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ (Η «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ»)

 

Χρησιμοποιώ τη φράση που είπε ο σοφός Γαλιλαίος όταν τον πίεσαν οι Ιεροεξεταστές να πει ότι «η Γη δεν κινείται». Είπε λοιπόν αυτό που ήθελαν οι – τότε – κρατούντες για να γλιτώσει το κεφάλι του, όμως βγαίνοντας από την αίθουσα που τον ανέκριναν ψιθύριζε: «Και όμως κινείται»!…

Έτσι κι εγώ, βλέποντας κάποια κινητικότητα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία έχει δημιουργήσει την «Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού – ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ» και η οποία Εταιρεία ασχολείται με τη φιλανθρωπία, χάρηκα διότι τελευταίως (και όχι μόνο λόγω κορωνοϊού) δεν έβλεπα και δεν άκουγα για έργα ευποιίας από αυτούς «που έχουν και κατέχουν», τους ευπόρους δηλαδή. Η «ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ» προσέφερε 2.050 λευκά σεντόνια, 527 λευκές μαξιλαροθήκες και 513 λευκές κουβέρτες (όλα για ενήλικες ψυχασθενείς) τον χρόνο που μπήκαμε στο «Δρομοκαΐτειο» βέβαια.

Ασφαλώς θα υπάρξουν και οι «αντιφρονούντες»(!!!) που θα μουρμουρίσουν: «Ασφαλώς και θα φτωχύνουν οι “εφοπλιστάδες” με τέτοια προσφορά!». Εγώ, αντί να απαντήσω στους συνήθεις «αντιφρονούντας» θα κάνω μια πρόταση στους εφοπλιστάς[1]. Κάπου διαβάζω ότι οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι κατασκευάζουν σε Ισπανικά ναυπηγεία ένα… αεροπλανοφόρο για να μας… φοβερίζουν ταξιδεύοντας μέσα στο Αιγαίο (ασφαλώς σε ΔΙΕΘΝΗ ύδατα)! Κάπου λοιπόν (μαθαίνω) ότι… «ξέμειναν» από χρήμα!… (σ.σ.: είχαν ποτέ περισσευούμενα χρήματα;) Αν λοιπόν οι Έλληνες εφοπλισταί αγόραζαν το μισοτελειωμένο αεροπλανοφόρο (παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει εκατοντάδες νησιά και νησίδες) και το τελειοποιούσαν, και το ονόμαζαν «ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ» δεν θα τους θυμόνταν οι απόγονοί τους εσαεί (όπως κι εμείς θυμόμαστε τον ΑΒΕΡΩΦ); Για σκεφθείτε το!

 

Πάντα με ΑΓΑΠΗ

και Καλή Χρονιά,

Αναστ. Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός

 

 

Υ.Γ.:     «Επί του πιεστηρίου»: τελείως τυχαίως, βλέπω στον Ημερήσιο Τύπο, μια καταχώρηση πολύ μεγάλη (20x30) με την εικόνα του Καταδρομικού ΑΒΕΡΩΦ και με μια σφραγίδα που γράφει «Ταμείον Ελληνικού Στόλου, ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ», και η οποία μας προτρέπει (αντιγράφω):

Όπως τότε… έτσι και τώρα, Έλληνες Πατριώτες καταθέστε τον οβολό σας στους λογαριασμούς… να κάμωμεν την Ελλάδα ισχυροτάτην σεβαστήν εις τους φίλους της και τρομεράν εις τους εχθρούς της, για να κάνουμε το Ναυτικό μας ισχυρό, να προστατεύει τις θάλασσές μας, την ΑΟΖ μας, τα νησιά μας, την Πατρίδα!!! (τα θαυμαστικά δικά μου).

…Τελείως τυχαίως (με πρόλαβαν).

Πάντα με ΑΓΑΠΗ…

[1]     Λόγω της Χιακής μου καταγωγής, γνωρίζω προσωπικώς αρκετούς από τους εφοπλιστάς!…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.