Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Δυτ. Λέσβου λόγω θεομηνίας

Στην Λέσβο και συγκεκριμένα στην  περιοχή της Καλλονής και της Σκάλας Καλλονής είχαμε τεράστιες ζημιές με πτώσεις δέντρων εντός των οικισμών και ζημιές σε κτίρια και περιουσίες από έντονα καιρικά φαινόμενα, που κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν ανεμοστρόβιλος ή υδροστρόβιλος, χθες το πρωί .

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 8 μηνών που το λεκανοπέδιο, πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους. Όσα δέντρα έμειναν  όρθια το Σεπτέμβριο, έπεσαν σε αυτή την κακοκαιρία.

Εντύπωση προκαλούν οι εικόνες στο Γυμνάσιο και Δημοτικό Σχολείο  της Καλλονής και σε σπίτι στην ίδια ευθεία όπου είχαμε πτώσεις μεγάλων δέντρων που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στα κτίρια. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της Καλλονής και οι αυτοδιοικητικοί από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Εντωμεταξύ  αίτημα Κήρυξης του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλλε  ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς η θεομηνία προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ολόκληρο τον Δήμο Δυτικής Λέσβου .

Συγκεκριμένα ο κ. Βέρρος αναφέρει:

«Οι καταπτώσεις δέντρων έχουν προκαλέσει ζημιές σε περιουσίες πολιτών (οικίες, αυτοκίνητα, καταστήματα κ.τ.λ) κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων κατέστρεψε τον εξοπλισμό οργάνωσης παραλιών και παρέσυρε κάδους απορριμμάτων.

Αξεπέραστα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέρους του Δήμου, με σπίτια να μην έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόβλημα υπήρξε και στο δίκτυο ύδρευσης το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η  Πολιτική Προστασία συνεχίζει να καταγράφει ακόμα προβλήματα που έχουν προκληθεί και έχουν αποκλείσει περιφερειακούς, δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους.

Επειδή οι ζημιές αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα με την διαδικασία του κατεπείγοντος αφού η σφοδρότητα του φαινομένου προκάλεσε ζημιές σε οικίες, αυτοκίνητα, καταστήματα, εξοπλισμό οργάνωσης παραλιών,  στο οδικό δίκτυο αλλά και στην ύδρευση και ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών, ζητάμε να κηρυχτεί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

 

Πηγή:  stonisi.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.