Κατερίνα Παπαδοπούλου & Aegean Arc: «Αποτυπώματα της Ελληνικής Επανάστασης στο Αιγαίο» Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, παρουσιάζει την Κυριακή 1η Αυγούστου (ώρα 20:30), τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής «Αποτυπώματα της Ελληνικής Επανάστασης στο Αιγαίο», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η ιδέα της μουσικής παράστασης βασίζεται στην αποτύπωση στιγμιότυπων του ελληνικού μουσικού πολιτισμού, σε ένα πέρασμα ανά τους αιώνες, από το Μεσαίωνα της Οθωμανικής κατοχής  μέχρι την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τη συνέχιση μέχρι τις μέρες μας. Η Κατερίνα Παπαδοπούλου και το μουσικό σχήμα Aegean Arc θα ερμηνεύσουν τραγούδια-σταθμούς που διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην εμψύχωση των Ελλήνων αλλά και τραγούδια για τις καθημερινές «επαναστάσεις» που καλείται να κάνει ο άνθρωπος. Το μουσικό αφήγημα συμπληρώνεται αρμονικά με χορευτικούς σχολιασμούς βασισμένους σε παραδοσιακά μοτίβα του Αιγαίου.

Συντελεστές:

Κατερίνα Παπαδοπούλου (καλλιτεχνική επιμέλεια, τραγούδι), Χαρίτωνας Χαριτωνίδης (χορός, κινησιολογική επιμέλεια), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Κυριάκος Ταπάκης (ούτι), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά).

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.