ΛΑΣ Δήμου Χίου: ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

 

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με την τοποθέτηση του ίδιου του δημάρχου, έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής  για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με τους εργαζόμενους στο δήμο.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο δήμαρχος και   η δημοτική αρχή στοχοποιούν τους υπαλλήλους  και πυροβολούν επί της ουσίας  τα πόδια τους, αλλά αυτή τη φορά το τερμάτισαν.

Στη συζήτηση του θέματος για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό –ρουσφετολογικό και παρένθετο  οργανισμό ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών- ο δήμαρχος μας παρέπεμψε να μάθουμε τους υψηλούς μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων, αφενός παραποιώντας την πραγματικότητα, αφετέρου αμφισβητώντας τα κατακτημένα με αίμα εργασιακά δικαιώματα των δημοτικών υπαλλήλων με βάση τα οποία πληρώνονται, έχοντας υποστεί το 40% απώλειες λόγω των τριών μνημονίων που ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί και χώρια.

Πιστή η δημοτική αρχή στην άθλια κυβερνητική γραμμή της ΝΔ, για φτηνούς εργαζόμενους, ευέλικτους και χωρίς δικαιώματα, ονειρεύεται να στήσει ένα δουλεμπορικό παραμάγαζο τύπου efood , αυτό θα είναι ο αναπτυξιακός της οργανισμός, αντί να απαιτήσει μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, αντί να μεριμνήσει ώστε οι εργαζόμενοι στο δήμο να εργάζονται με ηρεμία, ασφάλεια και απολαμβάνοντας σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα και όχι τις δεκάδες τύπου εφήμερων συμβάσεων, που δημιουργούν τα μύρια προβλήματα με το κυριότερο της υποστελέχωσης των υπηρεσιών με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας του δήμου με το υπ΄ αριθμ. Πρωτ.: 77270 έγγραφό του με Θέμα: «Στελέχωση Υπηρεσιών Δήμου Χίου»,   διαπιστώνει μεν  τη σοβαρή υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου και την απαγόρευση προσλήψεων που έχουν  επιβάλει οι κυβερνήσεις, τις οποίες προσκυνούν οι περισσότεροι δημοτικοί άρχοντες,  από την άλλη όμως ζητά από τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες να καταγράψουν τις ελλείψεις τους σε ανθρώπινο δυναμικό, για να συνεργαστεί ο δήμος με «Αναπτυξιακό οργανισμό» άλλων δήμων στην με σύμβαση πρόσληψη εργαζομένων, δηλαδή να  «νοικιάσει» εργαζόμενους από αλλού.

Όλα  αυτά την ώρα που αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν κριθεί ως παράνομες, ακόμα και από την αστική δικαιοσύνη, όπως είναι η περίπτωση στο Δήμο Χερσονήσου Κρήτης για τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου η οποία κρίθηκε παράνομη τόσο από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην 2η Υπηρεσία Επιτρόπου Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, όσο και το Έβδομο (VII) Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ΄αριθμ.: 917/2021 απόφασή του, μετά την παρέμβαση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν αφενός τις απαράδεκτες, αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της δημοτικής αρχής, αφετέρου την ορθότητα των θέσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι οι αναπτυξιακοί οργανισμοί , ούτε την ανάπτυξη των λαϊκών αναγκών υπηρετούν ούτε λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών των δήμων και της Χίου και των Οινουσσών και των Ψαρών.

Απεναντίας είναι εργαλεία που μας πηγαίνουν στον εργασιακό μεσαίωνα, εργαλεία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και μοιράσματος της λείας των διάφορων ευρωπαϊκών πακέτων και προγραμμάτων , υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και των διάφορων επενδυτών που λυμαίνονται τον ιδρώτα του λαού μας και των ευρωπαϊκών λαών.

Στήριξη του δήμου μας και των δήμων, όπως και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αιχμής όπως η υγεία και η Παιδεία, σημαίνει μόνιμες προσλήψεις εργατοϋπαλληλικού, τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού.

Μπορεί η « φαιά ουσία» της δημοτικής αρχής αυτά να τα αποφεύγει ή δήθεν να μην τα αντιλαμβάνεται , ωστόσο αυτή η μάχη αποτελεί μονόδρομο αγώνα  για τους δημότες μας και τους εργαζόμενους στο δήμο μας για να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα για το ποιους έχουν απέναντί τους.

Σε ό,τι μας αφορά θα κάνουμε το καθήκον μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έξω από αυτό,  να ΜΗΝ περάσουν αυτές οι καταδικαστέες πολιτικές .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.