ΛΑ.Σ: Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε ρόλο διαφημιστή ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

Τις μέρες αυτές διαβάσαμε σε Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας , ότι η Περιφέρεια , «ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία  «υποτροφίες στις Περιφέρειες», με την προσφορά 9 υποτροφιών ενισχύει το δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, στοχεύοντας να δώσει πνοή στα όνειρα των ανθρώπων για σπουδές, απαλείφοντας το εμπόδιο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι οικογένειες του……..».

Περί τίνος όμως πρόκειται στην πραγματικότητα

Πρόκειται για ένα διαφημιστικό κόλπο ιδιωτικών εκπαιδευτικών ομίλων, που, δίνοντας 2-3 υποτροφίες,  μετατρέπουν, ουσιαστικά, τις Περιφέρειες σε  διαφημιστικά τους γραφεία. Αυτοί βέβαια κάνουν τη δουλειά τους  και προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, μετατρέποντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε εμπόρευμα, θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαφημιστικά τρυκ,  αναζητώντας τους κατάλληλους ιμάντες.

Το θέμα. φυσικά, είναι η προθυμία της Περιφερειακής Αρχής να παίξει αυτό το ρόλο και μάλιστα με  διαφημιστικό και δημαγωγικό  οίστρο που θα ζήλευε κι ένα επαγγελματικό  διαφημιστικό γραφείο.

Αν, όμως, ήθελε,  πραγματικά, η Περιφέρεια να «ενισχύσει το δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, στοχεύοντας να δώσει πνοή στα όνειρα των ανθρώπων για σπουδές….»   θα συμμετείχε στον αγώνα του λαού μας και της νεολαίας του για παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σε όλα τα επίπεδα, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των οικογενειών των νέων. Και φυσικά, δεν θα «ανταποκρινόταν»-και μάλιστα ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου- σε τέτοιες πονηρές «πρωτοβουλίες»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.