ΛΑ.Σ.: Προκλητικός, κυνικός και διχαστικός ο Υφυπουργός της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, αγνόησε την λαϊκή κατακραυγή για την υπερδομή φυλακή στο Αίπος

 

Με εκβιασμούς, ψευτοδιλήμματα, αλλά και ψέματα προσπάθησε ο υφυπουργός της ΝΔ και τοπικός βουλευτής να πείσει το δημοτικό συμβούλιο της Χίου για τα οφέλη της υπερδομής στο Αίπος , που βλέπει μόνο εκείνος και η κυβέρνησή του.

Συνεχίζοντας την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων μεταναστών στο νησί και στη χώρα των προκατόχων του , του ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας –ελληνικών κυβερνήσεων .

Εκβίασε ανοιχτά το χιώτικο λαό , θέτοντας το δίλλημα, ή   κλείσιμο της ΒΙΑΛ και υπερδομή των 5000 plus στο βουνό του Αίπους στο Βροντάδο ή παραμονή της ΒΙΑΛ, φέρνοντας σε αντιπαράθεση με την απαράδεκτη τακτική του, τους κατοίκους του Χαλκιούς με τους κατοίκους του Βροντάδου, που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο, για να διαμαρτυρηθούν.

Ο ίδιος μάλιστα ο υφυπουργός ,  έδωσε τον τόνο της κυβέρνησης που εκπροσωπεί και της πολιτικής της , μιλώντας για λαθρομετανάστες  και προδιαγράφοντας ότι «ο στόχος είναι να γίνει αδιέξοδο το ταξίδι τους», ρωτώντας  κάθε λίγο και λιγάκι αν νιώθει ασφαλής ο χιώτικός λαός με τη δομή της ΒΙΑΛ και τους πρόσφυγες και μετανάστες που κυκλοφορούν, σπέρνοντας το φόβο πάνω σε υπαρκτά προβλήματα, για να πετύχει τους σκοπούς του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Το σκηνικό με κλακαδόρους σε διατεταγμένη υπηρεσία,  ανάμεσα στους κατοίκους του Χαλκιούς και  αγανακτισμένους ασεβείς  υβριστές, ψηφοφόρους του,  που εξέφραζαν το μίσος τους και το ρατσισμό τους, όποτε ακούγονταν από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης,  πως οι πρόσφυγες μετανάστες είναι άνθρωποι με δικαιώματα, που πρέπει να έχουν αξιοπρεπή ζωή και να προστατεύονται αντί να πνίγονται, ήταν στημένο από νωρίς , με ευθύνη του υφυπουργού και αμαύρωνε ένα ολόκληρο χωριό, που έχει σηκώσει στις πλάτες του το βάρος του προσφυγικού- μεταναστευτικού.

Ευθύνη για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε , έχει και η δημοτική αρχή , γιατί ανέχτηκε αδιαμαρτύρητα το διχαστικό του λόγο και τους εκβιασμούς του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  και ο επικεφαλής της παράταξης  μέσα σε αυτή τη βαριά ατμόσφαιρα ύβρεων  από τους εγκάθετους ,  δεν έκαναν ρούπι πίσω από τις θέσεις της παράταξης και το καθήκον υπεράσπισης των ξεριζωμένων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, καταθέτοντας για άλλη μια φορά το σύνολο των προτάσεών μας,  για τον απεγκλωβισμό τους από το νησί και από τη χώρα, για καμιά νέα δομή πάνω στο νησί και πολύ περισσότερο  στο Αίπος, για καταδίκη και άρνηση  εφαρμογής των συμφωνιών εγκλωβισμού της ΕΕ –Τουρκίας και ελληνικών κυβερνήσεων, για κλείσιμο της ΒΙΑΛ και των Hot spots στα νησιά, μεταφορά των διαδικασιών ασύλου στην ενδοχώρα, ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες προορισμού και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και προστασίας για όσο καιρό παραμένουν στα νησιά μας και στη χώρα μας, για αποζημιώσεις 100% των κατοίκων που έχουν θιγεί και τέλος για ένα μόνο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης που δεν θα ξεπερνά έναν κυλιόμενο μικρό αριθμό προσφύγων μεταναστών σε χώρο που  δεν θα είναι κολαστήριο κλιματολογικών συνθηκών.

Στο αποφασιστικό μέρος οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχαν από την πρόταση της πλειοψηφίας  που αφορούσε  στην επαναβεβαίωση  προηγούμενων  αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στις οποίες είχαμε ψηφίσει λευκό γιατί δεν υιοθετούσαν το σύνολο των προτάσεών μας ή υιοθετούσαν θέσεις που είμαστε κάθετα αντίθετοι, όπως οι επιστροφές στην Τουρκία ή η φύλαξη συνόρων που υπονοούν την αντιμετώπιση των προσφύγων ως εχθρών , που στην περίπτωση μας των θαλάσσιων συνόρων , πρέπει να βυθίζονται ή να «απωθούνται».

Επιπροσθέτως τόσο η δημοτική αρχή , όσο και οι άλλες παρατάξεις πλην «Χιακής Συμπολιτείας», δεν δέχτηκαν να συμπεριληφθεί στη διατύπωση για την άρνηση του κυβερνητικού σχεδιασμού , το όχι στην υπερδομή στο Αίπος , όπως προτείναμε ως Λαϊκή Συσπείρωση,  αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα έμμεσα στα παιχνίδια της κυβέρνησης  της ΝΔ και του υφυπουργού της,  Μηταράκη.

Τέλος καταθέσαμε και ψηφίσαμε τις προτάσεις μας δηλώνοντας ότι με αυτό το πλαίσιο θα μετέχουμε στις προγραμματισμένες  κινητοποιήσεις για κανένα νέο κέντρο πάνω στο νησί, με μηδενική ανοχή στο ρατσισμό και στην  ξενοφοβία.

Με αυτές τις  θέσεις θα δώσουμε και τη μάχη στο ιστορικό βουνό μας στο Αίπος.

ΧΙΟΣ 14/1/2020

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.