Μέτρα καταπολέμησης της παράνομης Μετανάστευσης υιοθετούν Ελλάδα και Πακιστάν

 

Στο Υπουργείο Μετανάστευσης, στο κτήριο «Κεράνη» συναντήθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης με τον Πακιστανό Υπουργό Απόδημων Πακιστανών και Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. SajidHussainTuri.

Συζητήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα οι ανάγκες δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, ενώ τονίστηκε πως αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Πακιστάν, η εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών.

Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της επιστροφής των παράτυπων μεταναστών στο Πακιστάν με τους δυο υπουργούν να συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Ο κ. Μηταράκης και ο κ. HussainTuri, συμφώνησαν στη διερεύνηση του θέματος χορήγησης νόμιμων αδειών για τους εποχικούς εργαζόμενους, δηλαδή για εργαζόμενους οι οποίοι θα διαμείνουν στη χώρα μας για εννέα μήνες ανά έτος, για πεπερασμένο αριθμό ετών

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.