Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

 

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες ημέρες στην ιστορία των λαών, που αφήνουν τα ίχνη τους στο χρόνο και λειτουργούν ως ορόσημο για τις επερχόμενες γενιές.

Μια τέτοια ημέρα τιμούμε σήμερα.

Η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης  καθιερώθηκε το 1982 με απόφαση  της Βουλής των Ελλήνων, αποτελώντας έναν «ύμνο» στο μεγαλείο των ηρωικών αγωνιστών του Γοργοποτάμου, καθώς οι Έλληνες από κοινού αντιτάχθηκαν ενάντια στο ναζισμό και στον φασισμό, επιδιώκοντας το διαχρονικό ιδανικό της Ελευθερίας.

Όντας αποφασισμένοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά αγωνίστηκαν ενωμένοι στο πεδίο των μαχών, βασανίστηκαν ή θυσιάστηκαν, προκειμένου να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι, αποδεικνύοντας ότι οι Εθνικοί αγώνες, για να είναι νικηφόροι, πρέπει να έχουν σαν κύρια συστατικά τους την αυτοθυσία, τον ηρωισμό, την ανιδιοτέλεια και πάνω απ’ όλα την Ενότητα.

Σε στιγμές δύσκολες, όπως αυτές που διανύουμε, το μήνυμα της Εθνικής συνεννόησης και συλλογικής προσπάθειας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Είναι χρέος όλων μας, στη μνήμη όλων αυτών των ηρώων, να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην εξάλειψη των διχαστικών αντιλήψεων και στην  ενδυνάμωση της Εθνικής ενότητας, ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

 

Χρόνια πολλά! 

Βρουλής Παντελής – Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.