Μήπως έφθασε η ώρα να μεταφερθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ελλάδα και με γνήσιο Έλληνα Πατριάρχη;

 

Μετά την ανάρμοστη συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου που όπως φαίνεται καθαρά καθοδηγείται, χειραγωγείται και υπακούει τυφλά στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και είναι στην πραγματικότητα πειθήνιο όργανο του, ως Τούρκος υπήκοος και Πολίτης, όπως και ο Οικουμενικός Πατριάρχης γιατί βάσει των νόμων της Τουρκίας έχει καθιερωθεί ότι για να ανέβει στον θρόνο πρέπει να έχει αυτά τα κριτήρια δηλαδή να είναι Τούρκος Πολίτης και υπήκοος.
Δεν είναι δυνατόν η Παγκόσμια Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη να χειραγωγείται και να κατευθύνεται από την Εξωτερική πολιτική της Τουρκίας με την δικαιολογία κάθε φορά από το 1971 που έκλεισε η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ότι αυτό γίνεται για τις ομαλές σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας με την ελπίδα ότι θα ξαναλειτουργήσει!
Η Τουρκική διπλωματία μετά το 1974 χρησιμοποιεί το ζήτημα της Χάλκης στο πλαίσιο μιας κακώς νοουμένης αμοιβαιότητας μεταξύ της Ελληνορθόδοξης μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
Δύο λόγια για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία δημιουργήθηκε το 1844 και κατά καιρούς έχουν συνεισφέρει πολλοί Έλληνες ευεργέτες όπως ο Παύλος Στεφάνοβικ Σκυλίτσης μεγάλος ευεργέτης της Χίου, όπως το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο κλπ, καθώς και τελευταία στο Πατριαρχείο ο Αγγελόπουλος και πολλοί ακόμα.
Στην Σχολή στα 127 χρόνια λειτουργίας της μέχρι το 1971 που την έκλεισε το τότε στρατιωτικό καθεστώς φοίτησαν 930 μαθητές εκ των οποίων οι 343 έγιναν Αρχιερείς, 12 Οικουμενικοί Πατριάρχες δύο Πατριάρχες Αλεξάνδρειας, δύο Αντιοχείας 4 Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και ένας Τιράνων.
Δυστυχώς όμως μετά και την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και άλλων Ορθοδόξων εκκλησιών γιατί; επί 50 χρόνια να ακούμε το ίδιο τροπάριο ότι θα λειτουργήσει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης; όνειρο θερινής νυχτός για να εφαρμόζει η Τουρκική διπλωματία την Εξωτερική πολιτική της με απαιτήσεις από την διεθνή κοινότητα.
Δεν είναι πλέον δυνατόν Τούρκοι πολίτες και υπήκοοι να διαφεντεύουν την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη και να είναι πειθήνια Όργανα του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Γι’ αυτό ακριβώς θέτω την πρότασή μου στους Ιεράρχες της Ορθόδοξου Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας, μήπως ήρθε η πλήρωση του χρόνου πού πρέπει ή να Μεταφερθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ελλάδα με Έλληνα Πολίτη και υπήκοο Πατριάρχη ή θα πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας να γίνει αυτόνομος και αυτοκέφαλη με Πατριαρχείο ή Αρχιεπίσκοπο πού θα περιλαμβάνει όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδας και αυτές που ανήκουν απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης!
Αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλό για την Ορθοδοξία να γίνει Πατριαρχείο στην Ελλάδα που θα συμπεριλαμβάνει και όλες τις Ελληνορθόδοξες Αρχιεπισκοπές ανά τον κόσμο και όλη την ομογένεια και να τοποθετούνται Έλληνες Αρχιερείς.
Τέλος η χειραγώγηση της Ορθοδοξίας από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και τους μουσουλμάνους και να είμαστε ο δούρειος ίππος της Τουρκίας στις διεθνείς σχέσεις της.
Ας το σκεφτούν σοβαρά οι Αρχιερείς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και ας φροντίσουν να απαλλαγεί η ιεροσύνη από τον Τουρκικό ζυγό…άλλωστε και η Αγιά Σοφιά και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι πλέον καμένο χαρτί με το όποιο καθεστώς της Τουρκίας εφόσον το Πατριαρχείο βρίσκεται υπό Τουρκική κατοχή!
Ίσως κάποτε να αλλάξει η εδαφική ιδιοκτησία…πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ ναι!
Εύχομαι να σας φωτίσει η Παναγία και ο Χριστός μας και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της εγκατάστασης του Ελληνικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.
Καλό ξημέρωμα σε όλους τους Έλληνες απανταχού γης!
Χίος, 24 Σεπτεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης
Διαβάστε το τι γράφει ο κ. Στέλιος Τάτσης στην Αμερική στην HELLINISCOP.COM για την συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στην Ομογένεια!

Προφάσεις εν αμαρτίαις από ένα ανάξιο Αρχιεπίσκοπο

Προφάσεις εν αμαρτίαις , αυτός δεν κάνει ούτε για επίσκοπος, (λάθος ούτε για διάκος) από την πρώτη στιγμή που τον είδα τον χαρακτήρισα ως άνθρωπο με θεωρία και άδειο κεφάλι. Το έχει αποδείξει όχι μια όχι δυό αλλά πολλές φορές, πιστό βαποράκι…. της ΝΤΠ , θα κάνει ότι του υποδεικνύουν γιατί έχει όραμα τον θρόνο, ότι δεν προλάβει να κάνει ο Βαρθολομαίος θα τα κάνει αυτός αν ποτέ τα καταφέρει σούρνοντας και γλύφοντας σαν τον σαλίγκαρο να φθάσει στην κορυφή.
Κοιτάχτε καλά την φωτογραφία με τα χαμόγελα εκατέρωθεν, αυτός ο άνθρωπος δεν λειτουργεί με την λογική αλλά με το αίσθημα της καρδιάς του, η οποία είναι όπως όλα δείχνουν δοσμένη στην Πατρίδα του την Τουρκία, αυτήν υπερασπίζεται και ο σκοπός του εδώ στην Αμερική είναι να αχρηστέψει την Ομογένεια, να την κάνει εντελώς ανίκανη να υπερασπίζεται την Πατρίδα μας την Ελλάδα . Όποιος Παπάς τολμήσει να πει αλήθειες τον αντικαθιστά, κουβαλάει δικούς του και σκοπός του είναι να αλλάξει τους πάντες και τα πάντα, δυστυχώς έχει με το μέρος του και αρκετούς Νταβατζήδες…… που ψοφάνε για αναγνώριση , η μεγάλη τους ηδονή είναι όταν τους εξυμνεί …..που έβαλαν το χέρι βαθειά στο πουγκί….. και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας όταν τους μεταλαμβάνει με τα χεράκια του.
Έχει κάνει τόσες πολλές αστοχίες στο λίγο διάστημα της ποιμαντορίας του που αποδεικνύουν πως δεν είναι Σοφός. Αγκάλιασε και συμπορεύτηκε με την BLM και τώρα κοντράρεται μαζί τους, διότι η BLM είναι εναντίον των εμβολίων ενώ ο ίδιος λέγει ότι τα εμβόλια είναι δώρο Θεού.
Η προσέλευσή του στον όροφο που ανήκει αποκλειστικά στο Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος παρόντος και του ψευτοπροέδρου του είναι ατόπημα αχαρακτήριστου μεγέθους, ακόμη και ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα είπε με ύφος υπέρμετρης αγανάκτησης πως, η παρουσία του εκεί όπου παρευρίσκετο και ο ψεύτοπρόεδρος, δεν πονάει μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και εμάς που είμεθα Ελλαδίτες , πονάει και εμένα τον ίδιο.
Δεν ξέρω αλλά προς το παρόν δεν είδα καμία σοβαρή (πλήν του Helleniscope και του Hellas Journal) αντίδραση από τα ομογενειακά ΜΜΕ και εάν δεν υπάρξει θα είναι σημείο κατάπτωσης ……της ομογενειακής ενημέρωσης, σημείο που δεν αξίζει ούτε το σάλιο……μας.
Η προσβολή του Αρχιεπισκόπου προς ολόκληρο τον Ελληνισμό , αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος είναι για την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό, την Ομογένεια και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, η οποία ευρίσκεται στην κατηφόρα χωρίς φρένα και με οδηγό χωρίς φρένας.
Η αντικατάστασή του είναι επιβεβλημένη και η πορεία για την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Μετά την Ιακωβική…. εποχή τα τεράστια λάθη του Φαναριού , οδήγησαν την Εκκλησία μας στην ανυπαρξία, στην καταστροφή . Κατάντησαν τις κοινοτητές μας οικονομικά προβληματικές και έδωσαν
την ευκαιρία στην MELTING POT ….. να θεριέψει την χοάνη της και να Αφελληνίζει … και κυριολεκτικά να καταβροχθίζει, το μέλλον του Ελληνισμού σ’ αυτήν την χώρα, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.