Μεγάλη διάκριση για την ομογενή μας Πλουμίτσα Ζύμνη.

 

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Την ομογενή μας κ. Πλουμίτσα Ζύμνη το γένος Ντούλου από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση την γνωρίζετε καλά οι φίλοι της εφημερίδας μας από τις δημοσιεύσεις των δημοφιλών της συνταγών μαγειρικής.

Η κ. Πλουμίτσα μόνιμη κάτοικος των Η.Π.Α στο Κουίνς εδώ και λίγα χρόνια εργάζεται ως σεφ στο εστιατόριο «Enoteca Maria» του Στάτεν Άϊλαντ . Το εστιατόριο αυτό είναι το μοναδικό εστιατόριο που έχει δύο κουζίνες. Η μία είναι η ιταλική και παραμένει σταθερή και η άλλη πολυεθνική και αλλάζει καθημερινά ανάλογα με την καταγωγή της γιαγιάς σεφ που εναλλάξ μία ημέρα τον μήνα αναλαμβάνουν το ρόλο του σεφ και προβάλλουν την εθνική τους γαστρονομία.

Η κ. Πλουμίτσα εννοείται προβάλλει την Ελληνική και δη την Χιώτικη κουζίνα γνωρίζοντας μεγάλη μεν επιτυχία εργαζόμενη δε πολύ σκληρά για να πετύχει τον στόχο της που είναι η τέλεια προβολή της Χιώτικης και Ελληνικής κουζίνας διεθνώς.

Το εστιατόριο έχει εκδώσει και αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το ηλεκτρονικό βιβλίο «Nonnas of the word» (γιαγιάδες του κόσμου), το οποίο προβάλει την ιστορία όλων των γιαγιάδων σεφ που εργάζονται στην επιχείρηση. Αρκετές ιστορίες μεταξύ των οποίων και η ιστορία της αξιαγάπητης κυρίας Πλουμίτσας Ζύμνη είναι γραμμένες στην μητρική τους γλώσσα.

Η κ. Πλουμίτσα κατέχει περίοπτη θέση στο βιβλίο όπου το δισέλιδο αφιέρωμα σε αυτήν  είναι άκρως συγκινητικό διότι στην αριστερή σελίδα εμπεριέχεται η φωτογραφία της ομογενούς λίγα χρόνια μετά την άφιξή της στη Νέα Υόρκη και την φωτογραφία του Αγίου Γεωργίου Συκούση , του αγαπημένου της χωριού ενώ στην δεξιά σελίδα τη συνταγή επίσης στα ελληνικά για τις «Μελιτζάνες Παπουτσάκια».

Στη φωτογραφία η Πλουμίτσα Ζύμνη στο εστιατόριο «Enoteca Maria” του Στάτεν Άϊλαντ με το βιβλίο. Φωτογραφία από το αρχείο της εξαίρετης επιστήμονας κόρης της  Μαρίας Ζύμνη.

Θερμά Συγχαρητήρια στην διακεκριμένη ομογενή μας.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.