Μεθυσμένη Πολιτεία ! Δύο κι ένα κάνουν τρία !

 
Πού θα πάει πού θαρθεί θα γυρίσει και για μας παλιοζωή ! Όλα καλά κι όλα ωραία και η ζωή συνεχίζεται με τον άλφα ή βήτα τρόπο ! Παρακολουθούμε μέρα νύχτα την παγκόσμια τρέλα του παραλόγου !
Αναμπουμπούλα παντού ! Όπου και να κοιτάξεις γύρω σου είτε τηλεόραση ή διαδίκτυο ή και μέσα στην κοινωνία βλέπεις και ακούς τις ασυναρτησίες της ανθρώπινης φύσης, της ανθρώπινης ύπαρξης, της ανθρώπινης συμπεριφοράς !
Ψέματα, ψέματα, ψέματα και παραμύθια της Χαλιμάς ακούς απ’ όλους τους ισχυρούς του κόσμου !
Το αποτέλεσμα ο θάνατος, το αίμα, η προσφυγιά του πολέμου, της φωτιάς και της θηριωδίας των αδίστακτων και αιμοσταγών πολεμοκάπηλων! Λόγος και αιτία η κυριαρχία και τα συμφέροντα του κάθε τρελού δυνάστη ! Ακούσαμε λέει κατάπαυση του πυρός, μπουρμπούτσαλα και τρίχες κατσαρές !
Αυτοί όλοι συνεχίζουν τον Χαβά τους !
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάρκ Εσπερ δήλωσε χθες πως το σύνολο των 1.000 Αμερικανών στρατιωτών που αποσύρονται από την βόρεια Συρία θα μεταφερθούν στο δυτικό Ιράκ για να συνεχίσουν την εκστρατεία τους ενάντια στους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους και να βοηθήσουν την άμυνα του Ιράκ ! Βρωμάει πετρέλαιο και γκάζι !
Δυστυχώς δεν υπάρχει τελειωμός στην παγκόσμια πανωλεθρία και τρέλα !
Ο τίτλος “μεθυσμένη Πολιτεία” δεν είναι τυχαίος γιατί εάν συγκρίνουμε τις φωτογραφίες, δηλαδή την Σκούνα και τον Γιάνναρο, την αντίστοιχη με τον ναργιλέ και τους μπούρλους στο μυαλό όπως και την χειραψία των ανεγκέφαλων ηγετών που πουλάνε τρέλα παγκοσμίως. Αυτοί που είναι οι πιο αξιόλογοι και αυθεντικοί ήταν η Σκούνα με τις ρίμες και τις ατάκες του, που έχουν γράψει ιστορία με την θάλασσα και τον ουρανό μαζί με τον Λιβανό…, όπως και ο Γιάνναρος με το τσουβάλι στον ώμο σαν παλιατζής και με την ψαλτική του !
Είχαν και οι δύο το ίδιο καθημερινό χόμπι, το πιοτό, μονίμως μεθυσμένοι και άκακοι !
Ζούσαν στον δικό τους κόσμο ! Οι άλλοι δύο με τον ναργιλέ, ψεύτες και τσαμπουκαλήδες !
Θα μείνουν κι αυτοί στην ιστορία με το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ !
Τους φάγαμε όλοι μαζί, τους χωνέψαμε και η ζωή συνεχίζεται !
Αλλά με τους τρελούς και ανεγκέφαλους μονοκράτορες δεν είναι φανερό που θα βγει η τρέλα τους !
Ο Αλλάχ δεν ξέρω εάν μπορεί να βάλει το χέρι του ή να του δώσει φώτιση !
Πρέπει να βάλω και λίγο χιούμορ μέσα σ’ αυτήν την καταχνιασμένη ατμόσφαιρα !
Χαμογελάτε, κάνει καλό στην υγεία έστω και αν γίνονται ρυτίδες !
Καλό μεσημέρι ! Χίος 20 Οκτωβρίου 2019
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.