Μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη ψηφίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου που έγινε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα ανταποδοτικά τέλη έτους 2022.

Ο Αντιδήμαρχος Χίου κος Γιώργος Μπελέγρης  εισηγήθηκε για το 2022 την μείωση κατά 6% των οικιακών τελών και 12% των  επαγγελματικών τελών σε εφαρμογή της 721/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και την καθυστέρηση εφαρμογής της.

Το κόστος για τον Δήμο θα είναι λίγο πάνω από τις 51000 Ευρώ.

Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα με Λευκή την ψήφο του κου Στ. Σαραντινού.

Στην ίδια συνεδρίαση υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2022 της Υπηρεσίας Καθαριότητας που όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κος Π. Αναγνώστου ανέρχεται σε 7.900.000 Ευρώ. Ο ίδιος αφού ευχαρίστησε την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για την σύνταξη του προϋπολογισμού έδωσε έμφαση στις 663.000 Ευρώ που προβλέπονται για τα οχήματα ( και άλλες 350.000 Ευρώ που θα δαπανηθούν το 2023 για τον ίδιο λόγο), αλλά και στις 50.000 Ευρώ για την κατασκευή πρατηρίου καυσίμων μιας και ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων ξεπερνά τα 220 και «γι΄ αυτό είναι μια επένδυση που θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος έκανε μνεία και στις «παλιές αμαρτίες» που είναι αναγκασμένη να πληρώνει η Υπηρεσία, «κληρονομιά πενταετίας», και που ανέρχονται στις 90.000 Ευρώ από αποφάσεις Δικαστηρίων.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του κου Αναγνώστου για το ποσό των 10.000 Ευρώ που αφορά έξοδα πληρωμής ιδιώτη ο οποίος έχει αναλάβει την καθαριότητα των δημοσίων αποχωρητηρίων στο Δημοτικό Κήπο και στην οδό Πολυχρονοπούλου με εμφανώς μεγάλη διαφορά από την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.