Ο κος Γιάννης Μανάρας, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου για το θέμα του κορωνοϊού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Χίου και όχι μόνο

 

Σε παρέμβασή στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Αιγαίου «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1», ο κος Γιάννης Μανάρας, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου δήλωσε στον Κώστα Κυδώνη τα παρακάτω:

Για το θέμα του Κορωνοϊού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Χίου ότι κλειστός θα παραμείνει για ένα δεκαήμερο ο σταθμός του Αγίου Ισιδώρου στον Βροντάδο όπου έχουν διαγνωστεί 9 παιδιά και εργαζόμενοι με την ίωση. Το δεκαήμερο λήγει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και αφού γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης το Σάββατο 16 Οκτ. θα παρθεί νέα απόφαση την Δευτέρα για παράταση ή όχι της αναστολής λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο κος Μανάρας ανέφερε ότι υπήρξε ένα  κρούσμα στον σταθμό Καμποχώρων, ο οποίος δεν έκλεισε γιατί δεν υπάρχει τέτοιος λόγος σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

« Σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζουμε το θέμα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τον περιορισμό της νόσου σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί από το Υπουργείο και μάλιστα με προσωπικό που είναι επιφορτισμένο  αποκλειστικά για τον έλεγχο των μέτρων προστασίας.»

Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι στις αθλητικές εγκαταστάσεις όλοι εισέρχονται και παραμένουν με μάσκες, εκτός από τους αθλητές την ώρα που αθλούνται που και αυτοί είναι υποχρεωμένοι μετά την προπόνηση να βάλουν μάσκα.

Για τις παρεμβάσεις του Νομικού Προσώπου σε αθλητικές εγκαταστάσεις αναφέρθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Χίου και στην μεγάλη ανακαίνιση που έγινε σε αυτό, πράγμα που συνέβαλε στην επιτυχή διεξαγωγή των 32ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, στην επαναλειτουργία του Ιωνικού Κολυμβητηρίου στο οποίο έγινε αλλαγή όλων των κουφωμάτων και έπεται η θωράκιση – κελύφωση καθώς και η αντικατάσταση των τεντών τον Απρίλιο – Μάϊο «ώστε να παραδοθεί ένα κολυμβητήριο λειτουργικό και ασφαλές για τις επόμενες δεκαετίες».

Για την Φιλαρμονική Δήμου Χίου, ο κος Μανάρας ανέφερε ότι είναι όραμα δικό του αλλά και του Δημάρχου Χίου κου Στ. Κάρμαντζη, να γίνει φυτώριο μουσικής παιδείας ώστε να μπορεί να συμβάλλει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και όχι μόνο στις παρελάσεις. «Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται, με ακούραστες προσπάθειες, η Μαέστρος  της κα Ευγενία Βοριά».

Για τα έργα που προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον ανέφερε την ανακατασκευή των αποδυτηρίων του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης της Χίου αλλά και την αντικατάσταση των οργάνων στις παιδικές χαρές και στον χώρο άθλησης στην Φάρκαινα, με την προτροπή προς τους χρήστες αυτών να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους ώστε να αποφεύγονται περιττές φθορές που έχουν και το ανάλογο κόστος.

Μετά από σχετική ερώτηση, σχολίασε το θέμα των σηράγγων που είχαν σκάψει οι Γερμανοί Ναζί ( για ενδεχόμενη διαφυγή τους), οι είσοδοι των οποίων έχουν σφραγιστεί από τον τοίχο στα νότια του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης της Χίου, και είπε ότι παρόλο που δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς του προτίθεται να το συζητήσει με τον Δήμαρχο Χίου στην βάση μιας μελλοντικής τουριστικής προβολής τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.