Καρτερικώς πλησιάζουν οι προσλήψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας κ. Αλέκος Γαϊτάνος, μίλησε ανοιχτά για τις επικείμενες αυξημένες ανάγκες τους θερινούς μήνες, και την άμεση πρόσληψη εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γαϊτάνος, δήλωσε τον προβληματισμό του για την συνεχή αποχώρηση του υπαλληλικού προσωπικού από τις υπηρεσίες καθαριότητας, με το γνώθι σ’ εαυτόν για την υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες λόγω προγράμματος, δεν μπορούν να καταστήσουν μόνιμο το ήδη υπάρχον προσωπικό. Έτσι, η συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται υποστελεχωμένη σε μόνιμη βάση, αφού το μόνιμο προσωπικό που υπάρχει δεν αντικαθίσταται και είναι λίγο αριθμητικά. Ως γνωστόν, οι 8μήνες ετήσιες προσλήψεις, όπως δηλώνει καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της περιόδου για την οποία και προσλαμβάνονται, ενώ τα προβλήματα του Δήμου είναι πάγια.

Αυτή τη στιγμή, με τους θερινούς μήνες να πλησιάζουν και τη τουριστική επισκεψιμότητα να έχει αυξηθεί, έχει αποδοθεί η ανάλογη έγκριση από το Υπουργείο, ώστε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου να προχωρήσει σε 37 προσλήψεις ορισμένου χρόνου. Για την κάλυψη των ανερχόμενων αναγκών θα τεθούν εν ενεργεία 24 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 15 θα αναλάβουν το τμήμα της καθαριότητας, οι 8 θα καταστούν ως οι οδηγοί των απορριμματοφόρων ενώ θα υπάρχει και ένας μηχανικός ο οποίος θα αναλάβει την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων. Όσον αφορά για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, τα 13 άτομα θα προσληφθούν αργότερα ώστε να καλύψουν το κενό της υπόλοιπης περιόδου.

Κλείνοντας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας τόνισε πως παρά τις ετήσιες προσπάθειες του Δήμου να ενισχύσει την προαναφερθείσα υπηρεσία, λόγω των όσων έχουν προηγηθεί σε κρατικό επίπεδο, το Υπουργείο δεν δύνανται να απαντήσει θετικά στα αιτήματά του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.