Μειωμένες οι εγγραφές μαθητών σε σχέση με πέρυσι στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Έπειτα από την πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση των εγγραφών των ανερχόμενων μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού, ώστε να διευθετηθεί η λειτουργία των σχολείων και για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος 2024-2025, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ρες, δήλωσε προβληματισμένος με τη μείωση των εγγεγραμμένων μαθητών, συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Πράγματι, όπως ανέφερε ο ίδιος, παρατήρησε μια μικρή μείωση, καθώς στα 32 Δημοτικά Σχολεία της Χίου, θα φοιτήσουν μόλις 400 νέοι μαθητές της πρώτης δημοτικού, με το συνολικό μαθητικό πληθυσμό να αγγίζει σχεδόν τους 3.000 φοιτούντες. Αναφορικά με τον πληθυσμό εγγεγραμμένων στα Νηπιαγωγεία του νησιού, αυτός αγγίζει τα 790 παιδιά.

Ο κ. Ρες κλείνοντας, ευελπιστεί στην αύξηση των φοιτούντων μαθητών έως και τον Σεπτέμβριο που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.  Ο ίδιος τόνισε το πρόβλημα που δημιουργείται στα μικρότερα σχολεία, στα οποία ευτυχώς δεν έχει προκύψει αναστολή λειτουργίας, και υπενθυμίζει ότι τα περισσότερα δημοτικά σχολεία είναι διθέσια, εκτός από την Καλαμωτή, το Πυργί, καθώς και το δημοτικό σε Ψαρά και Οινούσσες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.