Να γιατί δεν πάω στην Εκκλησία…

Τι διδάσκουν σήμερα αρχιερείς και ρασοφόροι στους πιστούς;

Αρκετοί είναι οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας που έχουν οδηγηθεί στην απόφαση να πάψουν να επισκέπτονται τον Οίκο του Θεού, μετά από ορισμένες συμπεριφορές αρχιερέων και ρασοφόρων απέναντί στους ίδιους, αλλά και απέναντι σε άλλους πιστούς.

Από την Ωραία Πύλη, την κεντρική δηλαδή πύλη του Ιερού Βήματος οι αρχιεράρχες και οι ιερείς εκφωνούν το Λόγο του Θεού και διδάσκουν μεταξύ άλλων την αγάπη και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.

Τότε διερωτάται ο κάθε πιστός. Εκείνοι που διδάσκουν όλα τα παραπάνω, τα πιστεύουν και τα κάνουν στα αλήθεια πράξη;
Και τότε πέρα από την αρνητική απάντηση που θα δώσει ο καθένας μας, έρχεται αμέσως στο μυαλό και η γνωστή φράση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας συχνά παραπονιούνται, για το ότι σε κάθε Θεία Λειτουργία οι εκκλησίες είναι άδειες και για το ότι ο λαός δεν επισκέπτεται τον Οίκο του Θεού, ιδιαιτέρως για τους νέους μας.

Πώς όμως ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι να πάνε στη Θεία Λειτουργία, αφού από τους δεσποτάδες μέχρι τους ιερείς κραυγάζουν και προσβάλλουν τους πιστούς ακόμα και για το παραμικρό, ακόμη δηλαδή για το αν θελήσουν να βήξουν ή να αναστενάξουν.

Πώς ο πιστός να επισκεφτεί την εκκλησία που οι ιερείς και οι επιτροπές ξεχωρίζουν τους πιστούς ανάλογα τον οβολό που θα ρίξουν στο δίσκο;

Πώς να εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή ή γιορτή, όταν ιεράρχες με επιβλητικό και δικτατορικό τρόπο κάνουν άσεμνες παρατηρήσεις σε τιμώμενα και μη, πρόσωπα της Εκκλησίας;

Πώς να ανεχθούν συμπεριφορές αρχιερέων που μπαίνουν σε χώρο όπου υπάρχει πληθώρα κόσμου και δεν λένε ούτε «καλημέρα»;

Μια καλημέρα πες την, πες την και ας πέσει χάμω, λένε, αξίζει από το τίποτα πολλά πιο παραπάνω. Όχι, ότι οι πιστοί, οι οποίοι καταγγέλουν τέτοιες συμπεριφορές κόπτονται ή ενοχλούνται επειδή οι ιεράρχες δεν τους μιλούν, αλλά ενοχλούνται από την υποκρισία τους.


Είναι αυτοί που εκπροσωπούν την πίστη μας, δυστυχώς όμως δεν τη σέβονται.

Ίσως και πολλοί από αυτούς να μην τη πιστεύουν.
Επιθυμούν όμως τη θέση τους, ως αξίωμα που είναι και φυσικά την εξασφάλιση του μισθού που τους παρέχεται από το κράτος.
Μετά διαμαρτύρονται για τα δημιουργήματά τους ότι παρακινούν τον κόσμο να προσχωρήσουν στις αιρέσεις Ιεχωβάδων, Μασσόνων, Ευαγγελιστών κ.ά.

Αυτά ασφαλώς συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία του νέου ημερολογίου.

Τέτοια φαινόμενα σε τόσο μεγάλο βαθμό δεν παρουσιάζονται στην ορθόδοξη εκκλησία του παλαιού ημερολογίου.

Οι νεοημερολογίτες ιερείς ας συμπορευτούν με τους παλαιοημερολογίτες. Ας μιμηθούν τη συμπεριφορά και το έργο τους.

Ας θυμηθούν ότι είναι ιερείς, ηγέτες της Εκκλησίας και όχι πολιτικοί ηγέτες. Διότι δεν είναι λίγοι και αυτοί που εντάσσονται σε ορισμένα κόμματα και συνομιλούν με πολιτικούς για να τους στηρίξουν στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Μήπως και αυτά τα δίδαξε ο Θεός και εμείς οι πιστοί τα αγνοούμε; Δυστυχώς ο οίκος του Θεού έχει γίνει εμπόριο και «πολιτικό μαγαζάκι».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.