Νεκρό βρέφος στην Άρτα: Έμεινε για ώρες χωρίς οξυγόνο στον ήλιο, δεν το είδε κανείς γιατί το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια

Σε σοκ νοσηλεύονται οι γονείς του βρέφους που πέθανε στο αυτοκίνητο του πατέρα. Βρίσκονται και οι δυο σε καταστολή με φάρμακα.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Άρτα για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους το οποίο πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του που το ξέχασε εκεί.

Το αδιανόητο περιστατικό συνέβη όταν ο 37χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί του και το κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ωστόσο στο βρεφονηπιακό σταθμό δεν πήγε ποτέ. Αφότου άφησε το όχημά του σε πάρκινγκ με το μωρό μέσα σε αυτό, αναχώρησε για την εργασία του με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα.

Ώρες αργότερα οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού επικοινώνησαν με τη μητέρα για να μάθουν αν έχει συμβεί κάτι στο κοριτσάκι και δεν πήγε.

Η μητέρα του παιδιού κάλεσε αμέσως τον σύζυγό της και του είπε “Πού είναι το παιδί; Ήρθα να το πάρω και δεν είναι εδώ”. Για να λάβει την απάντηση “κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο”.

Ο 37χρονος έτρεξε αμέσως στο αυτοκίνητό του και βρήκε το κοριτσάκι δεμένο στη θέση του, χωρίς αισθήσεις και με αφρούς στο στόμα. Αμέσως το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου έφτασε στις 2.55΄ το απόγευμα της Τρίτης και οι γιατροί ξεκίνησαν προσπάθειες για ανάνηψη. Όμως, ήταν πια αργά για το άτυχο βρέφος, που είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Εκείνη τη στιγμή, έφτασε και η 27χρονη μητέρα που άκουσε το θλιβερό νέο από τους γιατρούς, οι οποίοι ενημέρωσαν και το αστυνομικό τμήμα της Άρτας.
Η μητέρα πήγε να αυτοκτονήσει

Σε καταστολή με φάρμακα νοσηλεύεται και η μητέρα του βρέφους σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Μίχο του τοπικού ραδιοφώνου Πρίσμα, μόλις ο πατέρας αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με το καλώδιο της τηλεόρασης, αλλά απετράπη από αστυνομικούς και γιατρούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο δημοσιογράφος μιλώντας στην τηλεόραση του Action 24, σημείωσε πως και η 27χρονη μητέρα του παιδιού απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείο μόλις έμαθε ότι η λίγων μηνών κορούλα της ήταν νεκρή.

Εναντίον του 37χρονου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα Άρτας. Σύμφωνα με το artinos.gr o 37χρονος αναμενόταν να μεταβεί στον τακτικό ανακριτή σήμερα Τετάρτη, ωστόσο, χάρη στην κατάσταση την οποία βρίσκεται, θα μεταβεί ο ανακριτής μαζί με ψυχολόγο για την απολογία του. Αν δεν είναι σε θέση να καταθέσει ο ανακριτής θα αποχωρήσει.

Για την τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Άρτα όταν πατέρας ξέχασε το 5,5 μηνών μωρό του για ώρες στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει τη ζωή του, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο Open.

«To παιδί πήγε στο νοσοκομείο νεκρό, οι γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση» τόνισε και διέψευσε τα όσα ακούγονται περί απόπειρας αυτοκτονίας του πατέρα.

«Δεν το χωράει ανθρώπου νους» επεσήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Open και σημείωσε πως το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το παιδί «ήταν σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε».

«Το παιδί έφτασε στις τρεις παρά πέντε στο νοσοκομείο με τους γονείς του που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί. Έκαναν πολλά παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Συγκεντρώθηκαν πολλοί συγγενείς στο νοσοκομείο και υπήρχε ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ τους, βοήθησε πολύ η αστυνομία για να μην έχουμε επεισόδια. Οι δύο γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση έχουν ψυχιατρική υποστήριξη. Ο πατέρας φρουρείται από χτες το απόγευμα γιατί είναι κατηγορούμενος» τόνισε και διέψευσε τα όσα έχουν ακουστεί για απόπειρα αυτοκτονίας από την πλευρά του.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.