ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ: Πανεργατική Απεργία στις 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ολοι στον αγωνα για τη ζωη και τα δικαιωματα μας, για ΝΑ ΜΗ ζησουμε εμεισ και τα παιδια μας χειροτερα από τις προηγουμενεσ γενιεσ

 • ολοι 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στην Πανεργατική Απεργία
  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
 • μαζική, δυναμική απάντηση ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!

Η κυβερνητική επίθεση απέναντι στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η υγεία μας,  μπαίνει σε σοβαρό κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς , στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς .

Εγκληματεί σε βάρος μας την ώρα  που, αντί να προσλάβει το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα χωρίς όρους και ερωτοτροπίες με δωράκια εκατομμυρίων, εξακολουθεί να κωφεύει και να τα αναγορεύει όλα στην ατομική ευθύνη και στην καραντίνα, ενώ οι ασθενείς και νεκροί αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Η κατάσταση στα σχολεία, μετά από 1,5 μήνα λειτουργίας είναι εκρηκτική. Τα σχολεία έκλεισαν οριζόντια και γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ζουν τον τραγέλαφο της Τηλεκπαίδευσης  που έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Προκαλεί η κυβέρνηση με την αναλγησία της  απέναντι σε όλους μας , αφού  την ίδια στιγμή που δίνει  προκλητική στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους με δις € ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, προκλητικές αντεργατικές ρυθμίσεις, την ίδια στιγμή αρνείται τα αυτονόητα για να μας προστατέψει.

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ! ΟΞΥΝΕΙ  ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

Ενώ  η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση προχωρά στην  ψήφιση μέτρων που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις. Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Νομοθετούν για πρώτη φορά στη χώρα μας τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Προχωρούν στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, στην καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στο σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα παιδιά μας να ζήσουν χειρότερα από μας, να επιστρέψουν οι όροι δουλείας «100 χρόνια πίσω».

Με τα μέτρα τους στοχεύον το μέλλον. Στοχεύουν στο μέλλον της εργασιακής ζούγκλας και της ανασφάλειας . Οι μεταρρυθμίσεις και η καινοτομία που ευαγγελίζεται η ΝΔ, σημαίνει προετοιμασία των νέων ανθρώπων για 10ωρες δουλειά, για δουλειά με μισθό 200€ και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για να αποτραπούν ακόμα και οι ελάχιστες διεκδικήσεις για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων νομοθετούν διατάξεις που δένουν το εργατικό κίνημα χειροπόδαρα.

Ετοιμάζουν νόμο που μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε «ιδιώνυμο».

Οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για μέτρα ασφάλειας της υγείας στους χώρους δουλειάς, για μόνιμες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ μπαίνουν υπό διωγμό. Το χτύπημα στην απεργία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας», καταργούν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί πάνω στις αντεργατικές και απεργοκτόνες διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (50%+1,  ηλεκτρονικά μητρώα κλπ).

Θέλουν να «διαπαιδαγωγούν» από τώρα την νέα γενιά στην υποταγή και την ηττοπάθεια. Με τη βία, τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις, με τη σιγή νεκροταφείου και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο δουλειάς, με την αξιολόγηση των ποινών και των διώξεων, προσπαθούν να προλάβουν «τους σεισμούς που μέλλονται για να ΄ρθουν».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

Ο άθλιος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας για να κάνει πράξη τα πιο αρρωστημένα όνειρα της εργοδοσίας πρέπει να της γυρίσει μπούμερανγκ.

Απαντάμε με Πανεργατική Απεργία 26 νοεμβριου
σε δημοσιο και ιδιωτικο τομεα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
 • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
 • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
 • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
 • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30Π.Μ. ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΠΑΡΕΡΓΚΛΙΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος                                      Η Γ. Γραμματέας

Μάρκος Σκούφαλος                                Σοφία Γατανά

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.