Ξεκινά την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος

Γενική απαγόρευση για την καύση κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων εκδόθηκε, με πυροσβεστική διάταξη, από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου για την πρόληψη πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο, που αρχίζει και επίσημα την Παρασκευή 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου 2020, σε δάση και δασικές εκτάσεις, σε χορτολιβαδικές ή βραχώδεις πεδινές εκτάσεις και σε αγροτικές εκτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η καύση επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες  των νησιών και μόνο για καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού προηγουμένως ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Σε περίπτωση άδειας καύσης αυτή θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες μέχρι τις 10:00 το πρωί και με δείκτη επικινδυνότητας 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.