Οκτώ πλοία αναμένεται να ναυπηγήσει η Attica Group | Δυο από αυτά θα δρομολογηθούν στο Β. Αιγαίο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της διοίκησης της Attica Group με ναυπηγεία της Κίνας για την κατασκευή οκτώ πλοίων έως το 2029.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των δύο πλοίων, που ήδη ανακοινώθηκαν και θα δρομολογηθούν το 2027 στις γραμμές της Αδριατικής, η εταιρεία θα υλοποιήσει έως το 2029 ένα μεγαλεπήβολο επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, που περιλαμβάνει την ναυπήγηση δέκα πλοίων.

Ο σχεδιασμός είναι σε εξέλιξη με στόχο έως το 2030 ο στόλος της εταιρείας να έχει γίνει εξ ολοκλήρου “πράσινος” και να συμμορφωθεί με την νομοθεσία για την απανθρακοποίηση των πλοίων.

Τα δύο πλοία που παραγγέλθηκαν είναι τύπου E-Flexer. Τα πλοία θα ναυπηγηθούν από τη Stena RoRo στο ναυπηγείο CMI Jinling Weihai της Κίνας και η παραλαβή τους έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και τον Αύγουστο του 2027.

Το μήκος του κάθε πλοίου φτάνει τα 240 μέτρα και η μεταφορική ικανότητα τους είναι 1.500 επιβατών και 3.320 γραμμικών μέτρων γκαράζ (περίπου 200 φορτηγά) ανά πλοίο για την εξυπηρέτηση ΙΧ, φορτηγών και ρυμουλκούμενων οχημάτων.

Με την δρομολόγηση των δύο νεότευκτων, θα αποδεσμευτούν τρία πλοία από την Αδριατική και θα ενισχύσουν τα δρομολόγια στο Αιγαίο.

Τα πλοία που δρομολογηθούν το 2027 στις εσωτερικές γραμμές του Αιγαίου είναι το Olympic Champion, το Hellenic Spirit και το SuperFast ΧΙ .

Η εταιρεία θα ναυπηγήσει επίσης δύο ταχύπλοα για τις Κυκλάδες, δύο για τα Δωδεκάνησα και δύο πλοία για το Βόρειο Αιγαίο. 

Σχετικές δημοσιεύσεις